Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: «Πλώρη» για υδατοδρόμιο βάζει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης


Τις προσπάθειές του για να ενταχθεί το λιμάνι της Κυλλήνης στο δίκτυο των Υδατοδρόμιων της χώρας θα εντείνει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, φέρνοντας μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ενδιαφέρον της εταιρείας που σχεδιάζει το νέο αυτό «δίκτυο» μεταφοράς επιβατών και τουριστών είναι έκδηλο, με τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο!

Μιλώντας στo patrisnews.com ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη όσον αφορά τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, όχι ευχάριστη όμως για το δικό μας δήμο. Οι πρώτες  11 άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων στην Ελλάδα δόθηκαν και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ερείκουσα, οι Οθωνοί, η Πάτρα, το Λαύριο, το Ηράκλειο, ο Βόλος, η Σκύρος, το Ρέθυμνο και η Ζάκυνθος. Δεν περιλαμβάνεται δυστυχώς, παρά το ενδιαφέρουν που έχει εκδηλώσει η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία το θεωρεί κομβικό σημείο, το λιμάνι της Κυλλήνης.
Άρα λοιπόν είναι μια ευκαιρία, τώρα που ξεκαθάρισε το νομοθετικό πλαίσιο, να μπούμε και εμείς σε αυτή τη διαδικασία υποβάλλοντας σχετικό αίτημα και φάκελο που βεβαίως θα ετοιμαστεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης που θα έχει τη σχετική εξουσιοδότηση αλλά και τη δυνατότητα κι την κάλυψη από τον δήμο.
Είναι κάτι που νομίζουμε ότι υα φέρει μεγάλα οφέλη στο δήμο μας και αντιλαμβάνεστε ότι δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να γίνει κατανοητό πόσα είναι τα οφέλη αυτά. Η σύνδεσή μας με τα Ιόνια νησιά και όχι μόνο, με όλες τις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και με την Πάτρα με το Κατάκολο και με άλλες περιοχές που οφείλουμε να είμαστε το κομβικό σημείο διακίνησης τόσο του επιβατικού κοινού όσο και των τουριστών».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...