Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Βάνες «τέλος» για τους κακοπληρωτές

 
«Τέλος» η παροχή νερού στους κακοπληρωτές του ΤΟΕΒ Σαβαλίων και εάν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα δουν τις βάνες άρδευσης να κάνουν «φτερά»!
Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου.
Μία απόφαση, που μάλλον αποτέλεσε μονόδρομο για τα μέλη του Συμβουλίου, αφού η αδυναμία συγκέντρωσης χρημάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τον Οργανισμό. Οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, είχαν αγγίξει τις 750.000 ευρώ. Ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων κατάφερε να καταβάλει τις 500.000 ευρώ, ωστόσο υπάρχει ένα υπόλοιπο αυτή τη στιγμή της τάξης των 300.000 ευρώ και εάν δεν συγκεντρωθούν τα χρήματα για να καταβληθούν, δεν θα δοθεί ρεύμα για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια τη νέα αρδευτική περίοδο.

Θα την «πληρώσουν» όλοι
Και βέβαια αυτό σημαίνει ότι μαζί με τους κακοπληρωτές θα την «πληρώσουν» και οι καλοπληρωτές, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ποτίσουν γιατί δεν θα έχει δώσει ρεύμα η ΔΕΗ.
Παρά το γεγονός ότι ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων είχε καλέσει από τον προηγούμενο μήνα τους αρδευτές να ανταποκριθούν και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, η ανταπόκριση ήταν μικρή και τα όποια έσοδα είχε ο ΤΟΕΒ δεν επαρκούν για να καλύψουν ολόκληρη την οφειλή προς τη ΔΕΗ, εάν δεν φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους οι αρδευτές.
Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά τη Δευτέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και αποφασίστηκε να αφαιρεθούν οι βάνες εν όψει της νέας καλλιεργητικής και αρδευτικής περιόδου σε όσους δεν ανταποκρίνονται και δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους.
«Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αρδευτική περίοδο στις αρχές Απριλίου, εάν δεν τακτοποιήσουμε την οφειλή στη ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα είναι λίγοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν και τους καλούμε όλους να έρθουν στον ΤΟΕΒ, να κάνουμε ένα διακανονισμό για να αρχίσουμε και εμείς να εισπράττουμε από τις οφειλές. Δεν έχουμε άλλη λύση και θα αναγκαστούμε να αφαιρέσουμε βάνες» ανέφερε στο patrisnews.com ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Μάλιστα, όσοι σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, μέχρι την Παρασκευή δηλαδή, θα τύχουν και της έκπτωσης του 10%, γιατί μετά, βάσει και του κανονισμού θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο της τάξεως του 10%.
Να σημειωθεί, ότι σε όσους δεν οφείλουν στον Οργανισμό, θα χορηγηθούν κλειδαριές για τη σφράγιση υδροληψιών που θα αποτρέπουν τους οφειλέτες να έχουν ωφέλεια.
Αν ωστόσο διαπιστωθεί ότι οι μη συνεργάσιμοι οφειλέτες παίρνουν νερό με την ανοχή αγροτών που δεν οφείλουν, τότε η βάνα θα ανοίγει με κλειδί που θα έχει ο υδρονομέας, αποκλειστικά και μόνο για τους μη οφειλέτες, κάθε ημέρα έπειτα από συνεννόηση.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...