Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Έντονη διαφωνία για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ


Την έντονη διαμαρτυρία της, για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και το οποίο παρουσιάσθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, εκφράζει η συνδικαλιστική ένωση των αστυνομικών υπαλλήλων της Ηλείας, που κάνει λόγο για ανεπαρκές σχέδιο νόμου το οποίο παρουσιάζεται παρωχυμένα και όχι σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, Ηλίας Παναγούλης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπ’ όψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και των εργαζόμενων αστυνομικών κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται βάναυσα και επικίνδυνα η εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου απέχει κατά πολύ από αυτό που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προγενέστερα και κρίνεται ανεπαρκές και πρόχειρο. Αποτελεί ένα συνονθύλευμα Νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων, κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που πραγματικά θα έπρεπε να είχε ως τελικό στόχο. Δεν εξειδικεύει σε θέματα αστυνόμευσης και ειδικότερα στο κύτταρο αυτής που είναι τα Αστυνομικά Τμήματα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παναγούλης.

Επίσης, όπως εξηγεί στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο κ. Παναγούλης, η αναδιάρθρωση καταργεί 6.700 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων δίχως να μειώνει αντίστοιχα βαθμούς στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας ενώ δημιουργεί νέα δεδομένα και προϋποθέσεις για αύξηση της γραφειοκρατίας και του πάρεργου που έχει επωμισθεί η Ελληνική Αστυνομία που διογκώνεται με νέες αρμοδιότητες.

«Απαιτούμε και ζητούμε τη αναβολή συζήτησης του νομοσχεδίου στη διαρκή επιτροπή της Βουλής το οποίο προκαλεί και πολιτική κρίση στην συγκυβέρνηση καθώς ο ένας εταίρος διατηρεί σοβαρότατες επιφυλάξεις για αυτό το εκ πόνημα το οποίο διεφάνη περίτρανα στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.», καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...