Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αρχ. Ολυμπία: Είχε «άγιο» και πυροσβέστες - Σώθηκε 23χρονος στο Χελιδόνι που καταπλακώθηκε από τρακτέρ (photos)


trakterxelidoni
Του Γιάννη Σπυρούνη

Δεν ήταν μόνο τυχερός, είχε και τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων ένας 23χρονος στο Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας για να γλιτώσει τα χειρότερα, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε χθες το μεσημέρι. Το ατύχημα δε συνέβη σε κάποιο χωράφι, αλλά σε δρόμο του χωριού, προφανώς λόγω ολισθηρότητας και βάρους του φορτίου. Η θέση στην οποία βρέθηκε κάτω από το βαρύ όχημα και η καίρια επέμβαση των πυροσβεστών, έσωσαν τον 23χρονο.

Trakter1-2

Ο νεαρός οδηγός επέστρεφε στο σπίτι από το χωράφι του, με το τρακτέρ να σέρνει μια καρότσα φορτωμένη με ξύλα. Σε μια απότομη τσιμέντινη κατηφόρα του τρακτέρ γλίστρησε και τούμπαρε σε ένα πλάτωμα με μαλακό χώμα. Ο νεαρός εγκλωβίστηκε στο χώρο της θέση του οδηγού χωρίς να τον πιέζει το τιμόνι, χωρίς να πιέζεται το κεφάλι ή ο θώρακας, αλλά με εγκλωβισμένο το ένα του χέρι και το ένα του πόδι. Άμεσα έγινε αντιληπτό από κατοίκους το ατύχημα και κάλεσαν σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ κάτοικος του χωριού χειριστής τσάπας, προσφέρθηκε να βοηθήσει τραβώντας με το μηχάνημά του και κρατώντας με συρματόσχοινα το τρακτέρ να μην μετακινηθεί. Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πύργο και δύο από την Αρχαία Ολυμπία με 14 πυροσβέστες και επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Ηλία Μανιάτη να συντονίζει, συμμετείχαν στο έργο της διάσωσης του νεαρού. Παρόντες ήταν και άνδρες της Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή του Επιτελείου κ. Κυριακόπουλο.

Trakter2-2

Γύρω από το τρακτέρ συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι, ενώ δίπλα βρίσκονταν και οι γονείς του 23χρονου με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Σχεδόν μιάμιση ώρα μετά οι πυροσβέστες, έχοντας χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εξοπλισμό, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το νεαρό άνδρα και να τον μεταφέρουν μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο ασθενοφόρο που τον διακόμισε στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί διαπιστώθηκε πως δεν είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό παρά το γεγονός ότι είχαν εγκλωβιστεί το χέρι και το πόδι του. Το ότι ο 23χρονος δεν έπαθε «ούτε γρατζουνιά» εκτιμάται πως οφείλεται στο γεγονός ότι όπως μικρόσωμος είναι, εγκλωβίστηκε στο χώρο της θέσης του οδηγού, ενώ το τρακτέρ έπεσε σε μαλακά χώματα που δεν του προκάλεσαν άλλο τραυματισμό. Ακόμα, το γεγονός ότι η καρότσα δεν ντεραπάρισε και παρέμεινε στο δρόμο, βοήθησε στο να κρατήσει ένα μέρος από το βάρος του τρακτέρ και να ανασηκώσει το πίσω μέρος, προσφέροντας ζωτικό χώρο στον εγκλωβισμένο.

Trakter3-2

Ικανοποίηση για τους πυροσβέστες
Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι κάτοικοι μόλις απεγκλωβίστηκε ο 23χρονος, από τους πυροσβέστες, γεγονός που συγκίνησε τους τελευταίους μετά από μια αγωνιώδη υπερπροσπάθεια αρκετής ώρας. Οι πυροσβέστες με συντονιστή τον επικεφαλής υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Ηλία Μανιάτη πέτυχαν στο στόχο τους αντιμετωπίζοντας σωστά το περιστατικό. Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας δια του προέδρου της Χρήστου Γιαννακόπουλου, συνεχάρη όλους τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην διάσωση, όπου με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό προχώρησαν στον απεγκλωβισμό του 23χρονου, στον οποίο εύχεται να είναι υγιής και γερός.

Trakter4-2

Trakter5-2

Trakter6-2

Trakter7-2

Trakter8-2

Trakter9-2

Trakter10-2

Trakter11-2

Πρώτη ανάρτηση: 13:13 28/03
Τελευταία ενημέρωση 07:43 29/03

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...