Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πύργος: Αδελφός σκότωσε αδελφό - Νεκρός 42χρονος Ρομά σε νέα συμπλοκή στην κεντρική πλατεία - Συνελήφθη ο δράστης


maxairia
Του Γιάννη Σπυρούνη

Τραγική συνέχεια είχε η συμπλοκή δύο αδερφών Ρομά στον Πύργο, το βράδυ  της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο 42χρονος Κώστας Βασιλόπουλος έπεσε νεκρός από τη μαχαιριά που δέχθηκε από τον 29χρονο αδερφό του. Το θύμα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε επιτεθεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στον δράστη και τον είχε χτυπήσει με μαχαίρι στη θωρακική χώρα, στην οδό Δερβενακίων κάτω από το λόφο του Επαρχείου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά τις εννέα το βράδυ.

foniko1

Φωτό1: Το σημείο που έπεσε νεκρός απο τη μαχαιριά ο 42χρονος Ρομά.

Οι προσωπικές διαφορές που φέρεται να είχαν τα δύο αδέρφια όπλισε τα χέρια τους και έφτασαν να μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλο. Ότι δεν κατάφερε πριν λίγες ημέρες ο 42χρονος, το κατάφερε το βράδυ της Κυριακής, ο αδερφός του. Όλα συνέβησαν στην κεντρική πλατεία Πύργου, δίπλα στο μνημείο Ηρώων, σε ένα σημείο που εκείνη την ώρα ανέμελοι περπατούσαν πολίτες, γονείς με τα παιδιά τους, μαθητές και ηλικιωμένοι. Τα δύο αδέρφια ήρθαν στα χέρια και ο 29χρονος πρόλαβε να τραβήξει μαχαίρι και να ανταποδώσει το χτύπημα που είχε δεχθεί την περασμένη Πέμπτη από τον αδερφό του. Μόνο που αυτό το χτύπημα αποδείχθηκε μοιραίο καθώς το μαχαίρι βρήκε την καρδιά του θύματος, που εξέπνευσε στον ίδιο χώρο. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Πύργου όπου μεταφέρθηκε απλά διαπίστωσαν το θάνατό του. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, όμως ο δράστης είχε τραπεί σε φυγή. Μόνο κάποια μέλη της οικογένειας υπήρχαν δίπλα στο θύμα.

foniko2

Φωτό2: Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου στο σημείο της φονικής συμπλοκής.

Άμεσα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου ξεκίνησαν έρευνες με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Δίπλα. Η συνέχεια δόθηκε στο νοσοκομείο Πύργου όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 150 Ρομά, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ξεσπώντας ακούγοντας την τραγική κατάληξη. Στο νοσοκομείο υπάρχουν αυτή την ώρα και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα. Ο δράστης συνελήφθη μετά τις εννέα το βράδυ.

foniko3

Φωτό3: Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. φτάνοντας στο σημειο της συμπλοκής στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου.

Στο μεταξύ η είδηση πως συνέβη ένα τέτοιο γεγονός στο κέντρο της πόλης του Πύργου και δη στην κεντρική πλατεία, σοκάρει την κοινή γνώμη. Βράδυ Κυριακής και η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο, γονείς, παιδιά, ηλικιωμένους και οι θαμώνες των καφέ σοκαρίστηκαν που κάτι τέτοιο συνέβη δίπλα τους. Στο άκουσμα της είδησης κάποιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ένα τέτοιο γεγονός συνέβη σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο, ουσιαστικά στην καρδιά της πόλης.

Η κεντρική φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την πρώτη συμπλοκή των δύο αδερφών την περασμένη Πέμπτη.

Πρώτη ανάρτηση: 20:09 23/03
Τελευταία ενημέρωση: 22:21 23/03

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...