Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το λες και… αυτοκτονία


Ήττα για το «τριφύλλι» με 68-61 στο ΟΑΚΑ

Έβγαλε τα μάτια του, με τα χέρια του. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ με 68-61, για την 9η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague και όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δεύτερη θέση του Ε’ ομίλου, αλλά πλέον μπαίνει σε περιπέτειες όσον αφορά στην πρόκριση του στα play offs της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» εμφάνισαν κακό πρόσωπο απέναντι στην τελευταία ομάδα του γκρουπ της που μετρούσε μόλις μια νίκη στη φάση των «16». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν στο 4-5 (μαζί με Ολυμπιακό και Φενέρ), την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη και «κλειδώνει» την πρώτη θέση, η Αρμάνι βρίσκεται στο 6-3 και η Μάλαγα στο 5-4.

Ο Νοτσιόνι με 16 πόντους πρώτος σκόρερ των νικητών, 15 είχε για τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης.

Το ματς

Ψάχνοντας τα πατήματά του

Χλιαρός μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εμφάνισαν προβλήματα στην άμυνα, έδωσαν ελεύθερα σουτ στους Βάσκους και τους επέτρεψαν να τους κοντράρουν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Το θετικό είναι ότι οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν… πλήρωσαν την αστοχία τους από τα 6,75μ. (2/8 τρίποντα, 25%) καθώς οι ατομικές ενέργειες του Ούκιτς, τα δύο τρίποντα του Διαμαντίδη και τα… μαγικά του Ράιτ τους έδωσαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ισόπαλοι, 18-18 το πρώτο δεκάλεπτο.

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

Το «τριφύλλι» στερήθηκε ενέργειας και καθαρού μυαλού και στη συνέχεια. Περισσότερα από τέσσερα λεπτά έμειναν άποντοι οι «πράσινοι» ενώ εμφάνισαν πρόβλημα στο ριμπάουντ και υπέπεσαν σε πολλά λάθη (6) σε αντίθεση με το ξεκίνημα. Το μόνο θετικό ήταν ότι κράτησαν εξίσου χαμηλά με την άμυνά τους, τους φιλοξενούμενους. Αποτέλεσμα αυτού, πέραν του κακού θεάματος, να μείνει πολύ χαμηλά το σκορ στο ημίχρονο με την Λαμποράλ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το εύθραυστο μεν, υπέρ της δε, 27-28.

Υπάρχουν και χειρότερα

«Ζεστά» μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Τζέιμς Γκιστ. Δύο θεαματικά καρφώματα και ένα δύσκολο καλάθι από τον Αμερικανό έφεραν την ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό (35-35). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Πλήρως αποπροσανατολισμένοι οι γηπεδούχοι δέχθηκαν επιμέρους 15-3 με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -12 (38-50). Αντέδρασαν οι «πράσινοι» με τα τρίποντα των Ματσιούλις και Μπράμου (46-50), όμως ακολούθησαν δύο λάθη για το «τριφύλλι» που επέτρεψαν στην Λαμποράλ να ξεφύγει εκ νέου με 11, 44-55.

Δεν... γυρίζει

Και τα… πιο δύσκολα ακολούθησαν. Με… γοργούς ρυθμούς οι… άνετοι Ισπανοί πήραν αέρα 15 πόντων (46-61) και μετέθεσαν το άγχος στον Παναθηναϊκό. Με σερί 7-0 απάντησαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας (53-61) ενώ στα… υπέρ τους και το πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε 5’25’’ για το φινάλε ο Πλάις. Ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν τις αρκετές ευκαιρίες που είχαν για να πλησιάσουν και άλλο και βρέθηκαν ξανά πίσω με διψήφιο νούμερο, 53-65. Και πάλι όμως βρήκαν το σθένος να μειώσουν σε 61-65 στο τελευταίο λεπτό χωρίς όμως να φτάσουν στην ανατροπή. Οι παίκτες του Σκαριόλο τους έκαναν τη ζημιά φεύγοντας από το ΟΑΚΑ με το υπέρ τους 68-61.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Μπατίστ, Φώτσης 4, Ούκιτς 5, Λάσμε 5 (7 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 12

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 16(13 ριμπάουντ), Ποέτα 4, Χάνγκα 4, Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 8(2), Πλάις 12, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 6, Βαν Όστρουμ, Κοζέρ 9(1)

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...