Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μεγάλη νίκη του Αστέρα επί του Ολυμπιακού


Με 2-1 επικράτησαν οι Αρκάδες των «ερυθρολεύκων»

«Έσπασε» την κατάρα κόντρα στον Ολυμπιακό ο Αστέρας Τρίπολης. Ύστερα από επτά συνεχόμενες ήττες, οι Αρκάδες κατάφεραν στις καθυστερήσεις να νικήσουν τους «ερυθρόλευκους» (2-1), χάρη στο τέρμα του Καράσκο, που προήλθε από θέση οφσάιντ κι έφερε τα παράπονα των ηττημένων.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 22’ με τον Ντε Μπλάσις, με τον νεαρό Βέργο να μπαίνει στον αγώνα στο 59’ και να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, που ουσιαστικά ήταν και το κέρδος των πρωταθλητών σε ένα μέτριο βράδυ τους.

Στους 57 βαθμούς ανέβηκαν οι γηπεδούχοι που παραμένουν στην πέμπτη θέση και κυνηγούν τους άλλους των πλέι οφ, ενώ η ομάδα του Μίτσελ –που έκανε ένα μίνι ροτέισον- παρέμεινε στους 80 και δέχθηκε την τρίτη της ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Το ματς:
Παρά το ροτέισον απ’ τον Μίτσελ, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά. Άλλωστε αυτός είναι ο «μεγάλος» και αυτός ήταν που θα έκανε… παιχνίδι. Βέβαια, μπορεί η κατοχή να ήταν υπέρ των «ερυθρολεύκων», ωστόσο πέραν ενός καλού σουτ του Πελέ δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μας… ψήνει για το θέαμα στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες παρέμεναν «σφιχτοί» πίσω, πρέσαραν ψηλά και δεν άφηναν διαδρόμους για τους Πειραιώτες. Και από ένα στιγμιαίο λάθος, οι γηπεδούχοι έβαλαν… φωτιά στο ματς! Ο Μαρκάνο γλίστρησε, προσπάθησε να γυρίσει –ανεπιτυχώς- στον Μέγιερι, με τον Ντε Μπλάσις να παρεμβάλλεται, να περνάει τον Ούγγρο και προ κενής εστίας να σκοράρει!

Προς στιγμήν οι παίκτες του Μίτσελ έδειξαν να σαστίζονται απ’ το γεγονός πως δέχθηκαν γκολ, όμως μετά το μισάωρο άρχισαν να «ανεβάζουν στροφές», με κύρια αιχμή του δόρατος τον Κάμπελ αν και σε γενικές γραμμές οι «εμπνεύσεις» του δεν του έβγαιναν. Και θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει φέρει το ματς στα ίσα, προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Αλλά, η τύχη του γύρισε την πλάτη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελέ στο 37’, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και να μην αλλάζει το σκορ, ενώ η… Θεά της μπάλας δεν ήταν με το μέρος του ούτε λίγα λεπτά αργότερα στη διπλή ευκαιρία των Μασάντο και Κάμπελ.

Ο Μίτσελ… αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, αφού –λογικά- δεν ήταν ευχαριστημένος από τα όσα έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο. Και κρατούσε… άσο στο μανίκι με τον μικρό Βέργο. Διότι δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο ματς και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, όχι μόνο ισοφάρισε σε 1-1 στο 60’, όχι μόνο άνοιξε λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά το έκανε και με στυλ με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και δεν «κώλωνε» να πάρει πρωτοβουλίες και να βγει στην… επιφάνεια σε μια δύσκολη συγκυρία.

Και παραλίγο να έρθει… τούμπα το ματς, λίγες στιγμές μετά, όμως ο Σέποβιτς από πλεονεκτική θέση έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και ο Αστέρας κέρδιζε σε αυτοπεποίθηση για το θετικό αποτέλεσμα. Και το τελευταίο δεκάλεπτο είχε μια… άγρια ομορφιά με τους Αρκάδες να βγαίνουν εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις, με τον Ντε Μπλάσις να μοιάζει «διάβολος» (με τις κινήσεις του) και την άμυνα του Ολυμπιακού να περνάει δύσκολες ώρες. Κι αφού ο Μουνάφο έπιασε… αέρα κι αφού ο Αργεντινός συμπαίκτης του έχασε μοναδική ευκαιρία, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας τα κατάφερε! Ο Ουσέρο έβγαλε φοβερή μπαλιά για τον Ντε Μπλάσις, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Μέγιερι, τον πλάσαρε και από θέση οφσάιντ ο Καράσκο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ των Αρκάδων! Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Έντο (88’ Καράσκο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66’ Μουνάφο), Μπαράλες (81’ Χουάνμα)

Στον πάγκο:
Ερνάντες, Βάλντο, Κυριακόπουλος, Σέτι

Ολυμπιακός:
Μέγιερι, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς (66’ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Σάμαρης, Μανιάτης (59’ Βέργος), Πελέ, Μασάντο (58’ Βαλντές), Κάμπελ, Σέποβιτς

Στον πάγκο: Ρομπέρτο, Σαλιάκας, Παπάζογλου, Σαλίνο

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...