Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

- Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
- Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού
- Πως θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, τι θα γίνει στην Πάτρα
- Κούλουμα με βροχή θα κάνουμε φέτος

Με τις βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια και τους ισχυρούς νοτιάδες θα τα βάλουν φέτος τα καρναβάλια και οι χαρταετοί.


Χαλάει ο καιρός από σήμερα

Η μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί,  από τα δυτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες που επηρρεάζουν προς το παρόν τα νησιά του βορείου Ιονίου και ολόκληρη την Ηπειρο. Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρρεάσουν ολη τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο και μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια περιμένουμε στην Πίνδο σε υψόμετρο από 1200 μέτρα κι επάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο εως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 15 με 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα φτάσουν τα 5 μποφόρ στα ανοιχτά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 14 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο


Περιμένουμε νεφώσεις στα βόρεια που κατά τόπους θα είναι αυξημένες ωστόσο βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές αυτές οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας, από την Ηπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 16 με 17 βαθμούς και στα νησιά του νοτιου Αιγαίου από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 15 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος καθώς περιμένουμε συννεφιά και σποραδικές βροχές αλλά και διαστήματα ,ε με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Με τι καιρο θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις της Κυριακής σε όλη τη χώρα


Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς όπου κορυφώνονται τα καρναβαλικά δρώμενα σε όλη τη χώρα, περιμένουμε δυστυχώς άστατες καιρικές συνθήκες, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα επηρρεάσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν και σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Xιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω στην Πίνδο και από τα 1500 μέτρα και πάνω στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές, σποραδικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις, βροχές αλλά και ήλιο. Νοτιοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 εω 13 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει στις πόλεις με τα διασημότερα καρναβάλια



Στην Πάτρα το πρωί περιμένουμε συννεφιές με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι και το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στην Ξάνθη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές αλλά και διαστηματα με ηλιοφάνεια. Το απόγευμα και κυρίως από τις 5.00  και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Στο Ρέθυμνο περιμένουμε συννεφιά και βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί εως 2 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 18 βαθμούς.

Στη Σκύρο περιμένουμε συννεφιές με βροχές μέχρι τις 6.00 πρωί. Αργότερα ο καιρος θα βελτιωθεί ενώ σημαντική βελτίωση θα υπάρξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθυνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στον Τύρναβο με τα περίφημα φαλλικά έθιμα περιμένουμε συννεφιές με βροχές κυρίως το πρωί. Μετά τις 9.00 το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί και θα βγει ήλιος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Νάουσσα περιμένουμε βροχή τα ξημερώματα. Αργότερα ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει ωστόσο και πάλι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Από τις 5.00 με 6.00 το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά για να ξαναχαλάσει μέσα στη νύχτα όπου περιμένουμε βροχές και χιόνια στα ορεινά της Νάουσσας και σε υψόμετρο από τα 1200 μέτρα και πάνω. Θα επικρατήσει άπνοια ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 12 βαθμούς κελσίου.



Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα


Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν τα βουνά της ηπειρωτικής χώρας από την Ηπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 6 εως 16 με 17 βαθμούς στα κεντρικά και από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική περιμένουμε αστατο καιρό με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά με βροχές μικρής διάρκειας ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.


Κούλουμα στην επαρχία με τι καιρό;



Στη Θήβα με τον βλάχικο γάμο, περιμένουμε συννεφιές και βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 2 με 3 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και οι βροχές θα σταματήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στο Γαλαξίδι με τα αλευρομουτζουρώματα, περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και κάποιες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα και μετά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Βόνιτσα με το έθιμο του Αχυρένιου - Γληγοράκη, περιμένουμε συννεφιές με βροχές. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχει ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Μεθώνη όπου αναβιώνει ο γάμος του Κουτρούλη, περιμένουμε συννεφιές με βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Χίο με το έθιμο του Αγά, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ισχυρές κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Νάξο όπου αναβιώνει το έθιμο των Κορδελάτων και των Φουστανελάδων, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το πρωί, αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά ίσως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εω 16 βαθμούς κελσίου.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...