Σε απόγνωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα μια καθαρίστρια από την περιοχή του Λαντζοΐου, η οποία εργάζεται εδώ και είκοσι χρόνια στο Νηπιαγωγείο της περιοχής,
αλλά οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο, καθώς από την αρχή της χρονιάς δεν έχει λάβει τα δεδουλευμένα της που δεν ξεπερνούν τα 80 ευρώ το μήνα.

Με αφορμή την εξαθλίωση που βιώνει η Κατερίνα Καπετάνιου, το πρωί της Πέμπτης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο νηπιαγωγείο του Λαντζοΐου, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να εισακούσουν τα προβλήματα των καθαριστριών και να δώσουν τα χρήματα που τους χρωστούν, για να συνεχίσουν να προσφέρουν οι ίδιες απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στα σχολεία αλλά και να μπορέσουν να ζουν με αξιοπρέπεια εκείνες και οι οικογένειές τους.

Η καθαρίστρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, χθες το πρωί, αποφάσισε να κλείσει το χώρο του σχολείου, θέτοντας το σοβαρό ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων της ενώ όπως ανέφερε στο patrisnews.com, το τελευταίο διάστημα έχει έλθει αντιμέτωπη με τεράστια οικονομικά προβλήματα καθώς δεν διαθέτει ούτε τα απαραίτητα για να θρέψει την οικογένειά της.
'Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κ. Καπετάνιου, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει ούτε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο τρόφιμα, όπως είχε δεσμευθεί η δημοτική αρχή Πύργου, για τις καθαρίστριες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των χρημάτων που δικαιούνται.

«Είμαι είκοσι χρόνια εδώ με συμβάσεις και μέχρι πέρυσι έπερνα τα χρήματα κανονικά. Φέτος ξεκίνησαν τα προβλήματα καθώς κοντεύει να ολοκληρωθεί η χρονιά και δεν έχουμε πάρει καθόλου χρήματα από την πρώτη μέρα που άνοιξε το σχολείο», ανέφερε η Κατερίνα Καπετάνιου και εξήγησε στo patrisnews.com τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο κλείσιμο του Νηπιαγωγείου στο οποίο εργάζεται.

«Έκλεισα το σχολείο και θα το ξανακλείσω αν δεν με πληρώσουν μέχρι την άλλη Παρασκευή όπως με διαβεβαίωσε η νηπιαγωγός. Θα το κλείσω και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα αν δεν πληρωθώ. Δεν θα επιτρέψω να μου κόψουν και πάλι το ρεύμα στο σπίτι μου γιατί κάποιοι θέλουν να τρώνε τα λεφτά και εμείς να μην έχουμε στην τσέπη μας. Με ρώτησε κανείς αν έχω χρήματα να πάρω ένα κιλό ψωμί να φάω;», είπε με απόγνωση η κ. Καπετάνιου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η καθαρίστρια από την περιοχή του Λαντζοΐου σημείωσε πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνέχιζε να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες της στο χώρο του Νηπιαγωγείου, σεβόμενη τα μικρά παιδιά τα οποία, όπως επεσήμανε, δεν φταίνε σε τίποτα να βρίσκονται σε ένα βρώμικο περιβάλλον. Ωστόσο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς προχώρησε στο κλείσιμο της μονάδας.

«Ερχόμουν κανονικά τόσες μέρες που υφίσταται η απεργία και καθάριζα το σχολείο για τα παιδάκια γιατί δεν μου φταίνε σε τίποτα να βρίσκονται σε ένα βρώμικο περιβάλλον. Έχω φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο. Ήθελα να πάω στο γιατρό και δεν είχα 10 ευρώ να πάω να βγάλω τις εξετάσεις μου», κατέληξε η κ. Καπετάνιου.

Να σημειωθεί πως η καθαρίστρια το πρωί της Πέμπτης ήλθε αντιμέτωπη με γονείς και νηπιαγωγούς που της ζητούσαν να ανοίξει το χώρο του Νηπιαγωγείου, ενώ αρκετοί από τους γονείς που βρέθηκαν εκεί, στάθηκαν στο πλευρό της.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.com