Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Βρέχει» πρόστιμα για το τσιγάρο!


Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιήθηκε τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας από τα ειδικά κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους με τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή.

Έλεγχοι έχουν ήδη γίνει ήδη σε καφετέριες της πλατείας Γεωργίου, της Ρήγα Φεραίου και της Μαιζώνος και συνεχίζονται μετά και την Εισαγγελική παραγγελία του Αρείου Πάγου για πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Στο «στόχαστρο» μπαίνουν καπνιστές, τασάκια, ταμπέλες, σήμανση και βιβλία αναφοράς των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον νόμο είναι τσουχτερά καθώς φτάνουν στα 600 ευρώ για την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπέζια, 600 ευρώ για την έλλειψη σήμανσης απαγόρευσης του καπνίσματος, 50 ευρώ για κάθε χρήστη (πελάτη) και 600 ευρώ για τον καταστηματάρχη.
Οι έλεγχοι σύμφωνα με πληροφορίες του θα συνεχιστούν στην Πάτρα όλο το βράδυ.
 thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...