Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή - Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι δάσκαλοι - νηπιαγωγοί Πύργου


daskalos-taxi

Ενάντια στην αξιολόγηση και την επίθεση που δέχεται η Δημόσια εκπαίδευση

Μαζική ήταν η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου  που πραγματοποιήθηκε  στο συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου αργά το απόγευμα της Τρίτης. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση από την πλευρά των εκπαιδευτικών της νέας επίθεσης που δέχονται με το πρόσχημα της αξιολόγησης.
Κατά τους εκπαιδευτικούς, η  νέα εγκύκλιος που εστάλη, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης. Ο   ίδιος Υπουργός που πέρσι επιστράτευσε τους καθηγητές, επιστρατεύει φέτος τους Διευθυντές των Σχολείων επιχειρώντας με τη βία να επιβάλλει το νομοθετικό έκτρωμα το οποίο θεμελιώνει τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών και οδηγεί στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Η εγκύκλιος αυτή εγείρει μέγιστο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής. Η ανάθεση, με την εντολή μιας εγκυκλίου, οδηγεί σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια την όποια δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν. Είναι μνημείο αντιδημοκρατικής οπισθοδρόμησης που μεταβάλει άρδην το τοπίο στη διοίκηση της εκπαίδευσης και ως τέτοιας σημασίας χρειάζεται να αντιμετωπιστεί από το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και όλους όσους  εξακολουθούν να οραματίζονται την παιδαγωγική ελευθερία ενός δημοκρατικού σχολείου.
Αποφασίστηκε  η συμμετοχή των εκπαιδευτικών  στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 4 του Απρίλη που έχει κηρύξει η ΔΟΕ με στόχο την αποτροπή  πραγματοποίησης του σεμιναρίου των Σχολικών Συμβούλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την αξιολόγηση  την Παρασκευή 4/4, το Σάββατο 5/4 και Κυριακή 6/4.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε την κλιμάκωση της αντίδρασης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ενώ απευθύνει έκκληση για συμμετοχή στην απεργία, προκειμένου να σταματήσουν «τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον ‘επιθεωρητισμό’ και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. Κηρύσσει διαρκή στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας στην οποία, ως «επιστρατευμένοι», συμμετέχουν. Κηρύσσει επίσης  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 9 του Απρίλη, προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το σύνολο των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Θυμίζουμε επίσης ότι η ΔΟΕ  ήδη έχει ξεκινήσει τόσο νομική διαδικασία με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της συγκεκριμένης εγκυκλίου όσο και η διερεύνηση άλλων νομικών ενεργειών ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...