Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο… φονέας της Σεβίλλης!


Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1

Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο επαναληπτικός ημιτελικός του Europa League στο «Μεστάγια». Η Βαλένθια κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό της 14ης Μαΐου στο Τορίνο, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μ’ Μπιά σκόραρε, κάνοντας το 3-1 και έδωσε την πρόκριση στη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, μετά από αυτά του 2006 (4-0 τη Μίντλεσμπρο) και του 2007 (3-1 στα πέναλτι την Εσπανιόλ).

Οι «νυχτερίδες» έφτασαν πολύ κοντά σε μια ακόμη ανατροπή, κάνοντας σχεδόν τέλειο παιχνίδι, αλλά πλήρωσαν ένα στιγμιαίο λάθος στις καθυστερήσεις. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Φεγκουλί, οχτώ λεπτά αργότερα ο Μπέτο με αυτογκόλ έκανε το 2-0 και στο 70’ ο Ματιέ πέτυχε το τρίτο τέρμα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Μ’ Μπιά «έγραψε» το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς:

Η Βαλένθια μπήκε με σαφή πρόθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το πέτυχε. Στη δεύτερη «επίσκεψή» της στα καρέ της Σεβίλλης και συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό, άνοιξε το σκορ. Ο Φεγκουλί συνδυάστηκε με τον Περέιρα, «πάτησε περιοχή» από δεξιά και από πλάγια θέση, με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Φεγκουλί έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, που είχε το απόλυτο κουμάντο.

Στο 26’ «χάθηκε η μπάλα» στη μεσαία γραμμή, ο Μπερνάτ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζόνας με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, έκανε ανενόχλητος το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μπέτο προσπάθησε να αποκρούσει τη μπάλα και το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ. Η αντίδραση της Σεβίλλης μετά το σοκ και του δεύτερου γκολ, ήρθε στο 36’. Μετά από τακουνάκι του Μπάκα, βρέθηκε σε θέση βολής ο Ρέγες, αλλά νικήθηκε από τον Ντιέγκο Άλβες, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για την απόκρουση της χρονιάς στη διοργάνωση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός της Βαλένθια έπεσε και κάπου ήταν αναμενόμενο, αφού πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο και δεν είχε κανέναν λόγο να ρισκάρει. Διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, αλλά έκανε πιο συντηρητικό παιχνίδι, χωρίς να αφήνει κενούς χώρους. Από την πλευρά της, η Σεβίλλη προσπαθούσε να βγει μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις, αφού χρειαζόταν ένα γκολ για να πάρει και πάλι το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Στην πρώτη σπουδαία στιγμή στο 70ο λεπτό, ήρθε το τρίτο γκολ των «νυχτερίδων». Ο Καρτάμπια εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα των φιλοξενούμενων απέτυχε να διώξει και ο Ματιέ με προβολή, έκανε το 3-0, σκορ που έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η Βαλένθια, που είχε μείνει πλέον από δυνάμεις, γύρισε ολοκληρωτικά πίσω για να κρατήσει το σκορ. Όλα έδειχναν ότι το τελευταίο σφύριγμα θα την έβρισκε νικήτρια, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μ’ Μπιά «ξέρανε» τους πάντες στο «Μεστάγια». Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έκανε το 3-1 και έστειλε τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (78’ Φουέγο), Κεϊτά, Πιάτι (61’ Καρτάμπια), Ζόνας (85’ Μπαραγκάν), Βάργκας.

Σεβίλλη: Μπέτο, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο (71’ Μορένο), Ντάνιελ Καρίσο, Παρέχα, Κόκε, Μ’ Μπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66’ Γκαμέιρο), Ρέγες (79’ Μαρίν).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...