Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Βομβαρδισμένο τοπίο μετά τις εκλογές


Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε το πρωί της Τρίτης το Νηπιαγωγείο Βαρβάσαινας που έπεσε…θύμα των εκλογών. Παραβάν, σάκοι, φαγητά, καφέδες, αποτσίγαρα και ένας «ξηλωμένος» Ηλεκτρονικός Υπολογιστής συνέθεσαν την εικόνα ντροπής που άφησαν πίσω τους αυτοί που διενέργησαν τις εκλογές, με τους εκπροσώπους του δήμου Πύργου, να…ζητούν και τα ρέστα από τη νηπιαγωγό που διαμαρτυρήθηκε για την κακή κατάσταση στην οποία αφέθηκε ο χώρος.

Τα εκλογικά τμήματα έπρεπε να λειτουργήσουν στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Βαρβάσαινας και όχι του Νηπιαγωγείου. Ωστόσο, επειδή κάποιες από τις αίθουσες ήταν στον 1ο όροφο, κάποιοι αποφάσισαν να «μετακομίσουν» κάποια εκλογικά τμήματα στο ισόγειο. Κάτι που δεν είναι μεμπτό, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες - πολύ περισσότερο οι γηραιότεροι - ανεβαίνοντας σκάλες.
Η εικόνα που αντίκρισαν όμως οι μαθητές και εκπαιδευτικοί το πρωί της Δευτέρας (μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών) ήταν απαράδεκτη. Τόσο που, οι νηπιαγωγοί αποφάσισαν να κάνουν μάθημα στο…προαύλιο, ενώ με τη βοήθεια της ωρομίσθιας καθαρίστριας και κάποιων γονέων, καθάρισαν το χώρο και μετέτρεψαν και πάλι την αίθουσα σε Νηπιαγωγείο.
«Τα άκουσε κι από πάνω…»
Όταν η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Βαρβάσαινας Μένια Παπουτσή, απευθύνθηκε στον Δήμο Πύργου, διαμαρτυρόμενη για την χαοτική κατάσταση που αντίκρισαν επιστρέφοντας την Τρίτη στο σχολείο (σ.σ υποτίθεται ότι τη Δευτέρα δεν λειτουργεί το σχολείο για να προετοιμαστούν οι αίθουσες και οι δήμοι να τις παραδώσουν όπως τις παρέλαβαν), όχι μόνο δεν της δόθηκε μια σοβαρή δικαιολογία αλλά…τα άκουσε κι από πάνω. «Η συμπεριφορά συγκεκριμένου υπαλλήλου του δήμου Πύργου, ήταν επιθετική, λέγοντάς μου ότι «έτσι είμαστε εμείς» και με πρόσβαλε ως εκπαιδευτικό και ως άνθρωπο» σημειώνει η προϊσταμένη κα Παπουτσή.
Ξανά τα ίδια…
Την ίδια, και ακόμα χειρότερη εικόνα όμως, αντίκρισαν και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικοί, επιστρέφοντας και πάλι στο σχολείο τους την Τρίτη (σ.σ προχθές, μετά την δεύτερο κύκλο εκλογών). Τα παραβάν μέσα στην αίθουσα και οι κάλπες πεταμένες στο πάτωμα, τα θρανία στοιβαγμένα σε μια πλευρά και σε άλλη οι καρέκλες, ο Η/Υ αποσυνδεμένος και «πεταμένος» σε μια άκρη, πλαστικά μπουκαλάκια και ποτηράκια από καφέδες, αποτσίγαρα και ξεχασμένοι αναπτήρες, πιάτα με…αποφάγια και κάποιοι σάκοι (!) των εκλογών, αντί να έχουν παραδοθεί στο Πρωτοδικείο, ήταν παρατημένοι  στο χώρο.
Επιστρατεύτηκαν και πάλι οι γονείς…
Έτσι, το πρωί της Τρίτης, «επιστρατεύτηκαν» και πάλι οι γονείς που μαζί με τις νηπιαγωγούς και την καθαρίστρια, καθάρισαν και πάλι το χώρο  (σ.σ κάτι που, σαφώς δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν) προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν κανονικά το μάθημα και τις δραστηριότητες τους.Αυτή η αίθουσα, πριν τις εκλογές, ήταν το Νηπιαγωγείο Βαρβάσαινας.





Νάνσυ Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...