Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ- ΚΥΛΛΗΝΗΣ: Στον Εισαγγελέα για τα ανταποδοτικά τέλη


Στην Εισαγγελία Αμαλιάδας αναμένεται να καταθέσουν σήμερα δώδεκα Δημοτικοί Σύμβουλοί του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης που σε συνεδρίαση του
περασμένου Δεκεμβρίου ψήφισαν την αναστολή όλων των δράσεων Δήμου που προκλήθηκαν με απόφαση ή εντολή Δημάρχου κατά τη διαδικασία επικαιροποίησης των ανταποδοτικών τελών με βάση την εφαρμογή των νέων τετραγωνικών μέτρων των επιχειρήσεων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι, καλούνται να καταθέσουν μετά από μηνυτήρια αναφορά που σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» υπέβαλε ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης για απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου. Οι δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεσή της η «ΠΡΩΤΗ» καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Αμαλιάδας σχετικά με την πρόταση που ψήφισαν και σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 13ης Δεκεμβρίου 2013 αναφέρει ότι «Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δράσεις του Δήμου που προκλήθηκαν με απόφαση ή εντολή Δημάρχου κατά τη διαδικασία επικαιροποίησης, σύμφωνα με το νόμο, όλες τις πτυχές του προβλήματος και να ανακληθούν από τη ΔΕΗ η εφαρμογή των νέων τετραγωνικών μέτρων». Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «ΠΡΩΤΗ» τα επιπλέον τετραγωνικά που έπρεπε να «προστεθούν» έφθαναν περίπου τις 250.000 πράγμα που σημαίνει έσοδα για τον Δήμο περί τα 4,5 εκ. ευρώ!
Διαξιφισμοί στη συνεδρίαση
Το θέμα της αλλαγής των τετραγωνικών με αποτέλεσμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ για αρκετές από τις επιχειρήσεις του Δήμου είχε «ανάψει φωτιές» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου το ζήτημα συζητήθηκε επί μακρόν και δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι χαρακτηρισμοί. Η κατάθεση τριών διαφορετικών προτάσεων είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας να «διασταυρώσουν τα ξίφη τους», την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Τσιρίκος προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες και σύμφωνα με τα πρακτικά τόνισε ότι : «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οποιαδήποτε απόφαση και να πάρουμε, θα πρέπει να έχει και νόμιμη βάση, νόμιμη ισχύ και νόμιμο σκεπτικό, για να μπορέσει να υπάρχει η έγκρισή της».
Ακύρωση από την Αποκεντρωμένη
Η δήλωσή του αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προφητική, αφού τρεις μήνες αργότερα, στις 10 Μαρτίου 2014 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης 319/2013 για δύο λόγους. Πρώτον λόγω κωλύματος, αφού, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ακύρωσης, συμμετείχαν στη συνεδρίαση δύο δημοτικοί σύμβουλοι που διατηρούν επιχειρήσεις στον Δήμο και το ζήτημα τους αφορούσε. Δεύτερον γιατί «δεν προκύπτει τέτοια δυνατότητα ανάκλησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και προβλέπει επιβολή προστίμων, στην περίπτωση μη υποβολής δηλώσεως ή υποβολής ανακριβούς δηλώσεως από τους ιδιοκτήτες δομημένων επιφανειών».
Βάσω Κοκκινογένη
bkokkinogeni@yahoo.gr
proetinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...