Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Λάσπη και κρύο – Χειμωνιάτικο σκηνικό στήνει ο καιρός σε όλη τη χώρα





Λάσπη και κρύο – Χειμωνιάτικο σκηνικό στήνει ο καιρός σε όλη τη χώρα

- Τοπίο... Αφρικής στη χώρα από τη σκόνη που έφεραν οι άνεμοι, λάσπη παντού λόγω βροχής

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την κεντρική Μακεδονία
- Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

Ένα καφέ χαλί έχει σκεπάσει ολόκληρη τη χώρα λόγω της λασποβροχής που ρίχνει ήδη από χθες. Για σήμερα οι βροχές θα συνεχιστούν με πτώση της θερμοκρασίας και κακό καιρό μέχρι και το βράδυ. Οι βροχές δεν πρόκειται να σταματήσουν ως αύριο.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, παρά μόνον στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα φτάσει τους 27.

Στην Αττική τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι έως το μεσημέρι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 23 βαθμών.

Στη Θεσσαλονίκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αργά το απόγευμα, με τη βελτίωση να αναμένεται από το βράδυ. Στη διάρκεια της μέρας, ο υδράργυρος θα δείχνει από 15 έως 22 βαθμούς.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα ασταθή καιρικά φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι, με ανέμους που θα πνέουν έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις τη νύχτα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Ήπειρο και ανατολική Πελοπόννησο τα ασταθή φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες θα περιορισθούν στις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Τέλος, στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και θα επεκταθούν από το απόγευμα στην ανατολική και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 23 βαθμών.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στη κεντρική Μακεδονία και μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα νότια 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


Πέμπτη 05-06-2014
Καιρός: στα ανατολικά και τα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 06-06-2014
Καιρός: στα βορειοανατολικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Σάββατο 07-06-2014 και Κυριακή 08-06-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 09-06-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...