Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Πύργος: Τα φανάρια ορμητήριο "αγέλης" ανήλικων ληστών


roma

Έντονος προβληματισμός από τα συνεχή κρούσματα επιθέσεων ΡΟΜΑ σε οδηγούς στον κόμβο Φιλοθέης στον Πύργο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Καθημερινά είναι τα κρούσματα επιθέσεων ανήλικων ΡΟΜΑ, σε ανυποψίαστους οδηγούς που έχουν την ατυχή έμπνευση να διασχίσουν τον κόμβο Φιλοθέης στην είσοδο του Πύργου. Την περασμένη Κυριακή αναφέραμε σε ρεπορτάζ, για το δραματικό Σαββατοκύριακο που έζησαν αρκετοί οδηγοί, αλλά και τις κινητοποιήσεις της Αστυνομίας και το «κλεφτοκυνηγητό» των δραστών σε δρόμους και χωράφια. Προχθές το απόγευμα, μια γυναίκα υπήρξε το νέο θύμα της «αγέλης» ανήλικων ΡΟΜΑ που με αριστοτεχνικό τρόπο, μιας και έχουν εξελίξει τις μεθόδους τους, κατάφεραν να τις αποσπάσουν τον μισθό της, την τσάντα, το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της.
Όπως μας περιέγραψε η Ε.Φ. από τον Πύργο, μόλις είχε βγει από το χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στην βοηθητική οδό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου όταν μπροστά στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ, εμφανίστηκαν ξαφνικά κάπου οκτώ με δέκα ανήλικοι ΡΟΜΑ. Άκουσε χτυπήματα πάνω στο σασί του αυτοκινήτου και σταμάτησε να δει τι συνέβη. Τότε ταυτόχρονα οι ανήλικοι, άνοιξαν τις πίσω πόρτες και βγαίνοντας η γυναίκα να τις κλείσει, δύο από αυτά πετάχτηκαν στις μπροστινές θέσεις του οχήματος και άρπαξαν την τσάντα της με το πολύτιμο περιεχόμενο και στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας στα χωράφια. Η γυναίκα δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη και μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο. Στην προσπάθειά της να συνεχίσει την πορεία, η ένδειξη «κλειδί» στο καντράν και η ακινητοποίηση του οχήματος την έκανε να καταλάβει τι έγινε. Οι ανήλικοι δράστες είχαν αρπάξει την τσάντα μέσα στην οποία βρισκόταν και το κλειδί του οχήματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία «Keyless» όπου δεν απαιτείται το κλειδί να βρίσκεται στην μίζα, αλλά μέσα στο αυτοκίνητο και μέσω συχνότητας να επιτρέπει την λειτουργία του αυτοκινήτου. Όταν απομακρύνθηκαν με την τσάντα οι ΡΟΜΑ τότε χάθηκε και το σήμα από το κλειδί και ακινητοποιήθηκε το όχημα. Το μόνο που είχε απομείνει στα χέρια της γυναίκας ήταν το κινητό της, με το οποίο κάλεσε την Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και να προβεί σε έρευνες. Οι δράστες έφυγαν με λεία 500 ευρώ που ήταν ο μισθός της γυναίκας που λίγο πριν είχε πληρωθεί, τα γυαλιά της, βιβλιάρια και πιστωτικές κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι ανήλικοι ΡΟΜΑ των φαναριών έχουν προσαχθεί τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Παράλληλα οι αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών που διασχίζουν κόμβους όπως η Φιλοθέη ή τα Λαστέικα και να κλειδώνουν τις ασφάλειες στις πόρτες του αυτοκινήτου, ώστε να μην μπορούν να ανοίξουν αυτές οι δράστες. Όμως δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε πως οι δράστες πετούν ακόμα και πέτρες προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν από το όχημα τον οδηγό.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...