Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σε καλό δρόμο η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία


katrinis

Δυναμική χαρακτήρισε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του  την παρουσία του Κέντρου Πρόληψης "Παρεμβάσεις" ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Κατρίνης

Μίλησε για άμεση διευθέτηση της χρηματοδότησης για την λειτουργία των Κέντρων
Ότι έχει δρομολογηθεί και μάλιστα βρίσκεται σε αρκετά καλό στάδιο, η δημιουργία Μονάδας Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία, που θα καλύψει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημένων ατόμων από ουσίες, γνωστοποίησε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Ηλείας «Παρεμβάσεις» στην Αμαλιάδα, ο Ηλείος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που εφόσον «προχωρήσει» η όλη προσπάθεια και ο σχεδιασμός θα αποτελέσει μια «ανάσα ζωής» για συμπολίτες μας που προσπαθούν να απεξαρτηθούν και μέχρι σήμερα καταφεύγουν  κυρίως στην Πάτρα, με την όποια ταλαιπωρία και κόστος.
Τον κ. Κατρίνη υποδέχτηκε το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης, με επικεφαλής τον πρόεδρο και αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό.
Σχετικά, με την δημιουργία της Μονάδας Θεραπευτικής Αποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις, ωστόσο ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ δεν επέτρεπε την υλοποίηση τους.
«Μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Υπάρχει επίσημη κατατεθειμένη πρόταση για χορηγία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.
Η δημιουργία της μονάδας θα βοηθήσει, όπως τόνισε, τα 150 άτομα από την Ηλεία και θα εξυπηρετεί και τους νομούς Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.
Όσον αφορά στην χρηματοδότηση των δομών πρόληψης, ώστε να είναι βιώσιμα και να μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους, ο κ. Κατρίνης παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει η υπογραφή της επταετούς σύμβασης για χρηματοδότηση, για την οποία είπε ότι υπάρχει και σε λίγες ημέρες θα διευθετηθεί το θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί και η ενίσχυση των δράσεων, από τον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. για την εξάρτηση από το κάπνισμα και τον τζόγο.
Για την λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ηλείας, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ  δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Είναι ένα από τα Κέντρα, με την μεγαλύτερη δραστηριότητα και με δυναμική παρουσία. Συζητήσαμε για αυτή την δραστηριότητα και βέβαια έχουμε συνεργασία πάνω στις δράσεις πρόληψης κατά των εξαρτήσεων.
Τα Κέντρα, έχουν τεχνογνωσία και διάθεση και θέλουμε οι «Παρεμβάσεις» να βρίσκονται σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε σχολείο. Το Κέντρο και σε επίπεδο διοικητικό είναι από τα πρότυπα Κέντρα, με την σημαντική συμβολή του κ. Καφύρα».
Από την πλευρά του ο κ. Καφύρας, ευχαρίστησε τον κ. Κατρίνη για το ενδιαφέρον και την παρουσία του στο Κέντρο Πρόληψης, λέγοντας ότι θα πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα με την υπογραφή της σύμβασης για την λειτουργία των Κέντρων.
«Έχει γίνει πολύ σημαντικό έργο όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό. Εμείς πέραν της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) ενημέρωσης, παραδίδουμε και τα πρακτικά των δράσεων  στον κ. Κατρίνη. Να μας έχει πάντα εμπιστοσύνη», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των «Παρεμβάσεων».

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...