Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΗΛΕΙΑ.. Προσφορά από τους απογόνους του Αγίου Νικολάου στο μοναστήρι του!


Με μάρμαρο από… τη Ρόδο «ντύνεται» το πάτωμα και ο περιβάλλων χώρος του Ιερού Ναού στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα και μάλιστα με δωρεά από…
δύο μακρινούς απόγονούς του. Τους αδελφούς, Δημόκριτο και Νικήτα Καβάσιλα, που «εντοπίστηκαν» από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων πριν από τρία χρόνια, όπου και βραβεύτηκαν στα τότε «Καβασίλεια». Από τότε η ιδέα της βελτίωσης των εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής είχε «φωλιάσει» στις ψυχές των δύο αδελφών από τη Ρόδο που ήρθαν με τα υλικά και το συνεργείο τους πιάνοντας δουλειά στα τέλη της εβδομάδας. Χθες, το Τοπικό Συμβούλιο Καβάσιλα πραγματοποίησε την τελευταία του συνεδρίαση, αποφασίζοντας ομόφωνα την ανακήρυξη των δύο αδελφών σε επίτιμους δημότες Καβασίλων Απόφαση που τους γνωστοποίησαν λίγα λεπτά αργότερα!
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβάσιλα κ. Διονύσιος Ζορμπάνος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τιμώντας τους το 2012 από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων και τον πρόεδρό του κ. Χρήστο Μάλλιαρη ήρθαμε σε πρώτη επαφή με τα δύο αδέλφια. Είδαν το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και από τότε εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συντήρηση και την αξιοποίησή του. Σήμερα, βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να έχουν πλακοστρώσει το 50% του περιβάλλοντος χώρου και του εσωτερικού της εκκλησίας με εξ ολοκλήρου δικά τους έξοδα με μία πάρα πολύ μικρή συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ως προς τη διαμονή τους. Γι’ αυτό λοιπόν, το Τοπικό Συμβούλιο με μεγάλη χαρά στην τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να τους ανακηρύξει σε επίτιμους δημότες Καβασίλων». 
Από την πλευρά του, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος των Καβασίλων κ. Κώστας Παπακυριαζόπουλος είπε: «Ευχαριστούμε τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο που μας έφερε σε επαφή με τους αδελφούς Καβάσιλα οι οποίοι ανταπέδωσαν  τη τιμή και την φιλοξενία των «Καβασιλείων» με ένα πολύ μεγάλο και καλό έργο. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα».
Το μέλος επίσης του Τοπικού Συμβουλίου Καβάσιλα κα Κωνσταντίνα Μάλλιαρη είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Είναι πραγματικά χαρά και τιμή μας στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού μας Συμβουλίου να φέρουμε ένα τέτοιο θέμα προς ψήφιση. Η δωρεά των αδελφών Καβάσιλα είναι μεγάλη, συγκινητική και με ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας».
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καβάσιλα κ. Χρήστος Μάλλιαρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν εντοπίσαμε τους απογόνους του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα στη Ρόδο δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τη χαρά μας. Αμέσως τους καλέσαμε εδώ και τους τιμήσαμε στα Καβασίλεια εκείνης της χρονιάς. Έτσι, ξεκινήσαμε μια φιλία που οδήγησε σε αυτή την μοναδική προσφορά για τον τόπο μας, για το μοναστήρι μας που για τους κατοίκους των Καβασίλων και της ευρύτερης περιοχής σημαίνει πάρα πολλά. Δεν έχουμε πραγματικά λόγια να τους ευχαριστήσουμε». 


«Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό»

Τέλος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Νικήτας Καβάσιλας είπε: «Η οικογένειά μας βρίσκεται στη Ρόδο, δεν βρίσκονται πουθενά αλλού με το επίθετο αυτό. Οι παππούδες μου ήρθαν από τη Μικρά Ασία οπότε υπάρχει κάποια σχέση αφού οι συγγενείς του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα ήταν σύμβουλοι Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος δικός σας περνούσε από τη Ρόδο και είδε την επικεφαλίδα της επιχείρησής μας Εργοστάσιο Μαρμάρων Καβάσιλα. Ενημέρωσε τον Χρήστο Μάλλιαρη ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και εκεί ξεκίνησε η γνωριμία μας. Πριν 3 χρόνια μας τίμησαν εδώ στα Καβασίλεια και όταν είδαμε τα πλακάκια κάτω διαπιστώσαμε ότι δεν έδεναν με την παλαιότητα του μοναστηριού και αποφασίσαμε με τον αδελφό μου κάνουμε αυτή τη δωρεά. Ήρθαμε μαζί με το συνεργείο μας και με την βοήθεια του κ. Τσιρίκου, του πράκτορα από τη Γαστούνη που μας έφερε όλα τα πράγματα αφιλοκερδώς ξεκινήσαμε να δουλεύουμε προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό. Τα συγχαρητήρια όλα ανήκουν στον Χρήστο Μάλλιαρη».


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...