Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0


Το αυτογκόλ του Αντελέγιε απλοποίησε τα πράγματα για τους ερυθρόλευκους

Τη  στιγμή που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός τα έβρισκε δύσκολα απέναντι στον ΟΦΗ, ο Αντελεγιέ έδωσε τη λύση. Με ένα αυτογκολ – μπαλοθιά στο 22ο λεπτό ο άσος των Κρητικών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια και έκαμψε κάθε αντίσταση που είχαν προβάλει οι Κρητικοί.

Η συνέχεια ήταν εύκολη για τον Ολυμπιακό! Οι παίκτες του Μίτσελ ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ, τη δεύτερη τους στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Ντουρμάζ στο 44’ και ο Τσόρι στο 54ο λεπτό τα άλλα γκολ του Ολυμπιακού. Δοκάρι είχε ο Μπενίτες στο 63ο λεπτό.

Ο Μίτσελ βρήκε την ευκαιρία μετά το τρίτο τέρμα των παικτών να δώσει ανάσες στους Αφελάι και Τσόρι Ντομίνκες ενόψει Ατλέτικο.

Αρκετά καλός ήταν ο Μιλιβόγιεβιτς στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα των Πειραιωτών. Εξαιρετικός για τον Κρητικούς ο τερματοφύλακας τους, Λόρια ο οποίος διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Το ματς:
Ο Ολυμπιακός είχε ένα μέρος του μυαλού του στην… Ατλέτικο και ο… Γκατούζο στο πώς θα καλύψει τους χώρους προς την εστία της ομάδας του για να περιορίσει τους κινδύνους για τον Λορία.

Αν τα κατάφερε; Ναι… Διατήρησε το 3-5-2, έδωσε ξεκάθαρες εντολές στους παίκτες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους και όλοι αν δεν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους να είναι στο δικό τους… μισό και πίσω από την μπάλα.

Αποτέλεσμα αυτού; Ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και με δυσκολία να φτάνει στην εστία του Λορία.

Τι θα έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός; Οι παίκτες του να αλλάξουν γρήγορα τη μπάλα για «σπάσουν» την άμυνα του ΟΦΗ και να φτάσουν απέναντι στον Λόρια. Ο Ολυμπιακός πίεζε, δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει τον ΟΦΗ και το πλάνο του Γκατούζο έδειχνε να έχει αποτέλεσμα.

Ο Γκατούζο όμως υπολόγιζε χωρίς τον… Αντελεγιέ! Ο άσος του ΟΦΗ σε μια προσπάθειά του να κόψει τη μπάλα σε σέντρα του Μαζουάκου στάθηκε άτυχος. Η μπάλα πήρε… τρελή πορεία, ύψος και φάλτσα, και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός στο 22ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ!

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ έδειξε να έχει στο μυαλό λίγο περισσότερο την επίθεση. Συνέχισαν οι παίκτες του να κλείνουν τους χώρους αλλά να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους, κυκλοφόρησε τη μπάλα και οι παίκτες του ήταν περισσότερο απειλητικοί για τον Λορια.

Η πίεση αυτή όμως κάποια στιγμή απέφερε… καρπούς για τους παίκτες του Μίτσελ. Ο Λόρια σε μια από τις φάση στην εστία του δεν εκτίμησε σωστά, έκανε την έξοδο αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Ντουρμάζ ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 44ο λεπτό.

Περισσότερο ορεξάτοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο 45λεπτο έφταναν περισσότερο εύκολα στην εστία του Λόρια. Ο Κασάμι άρχισε να… δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, υποχρεώνοντας στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο σουτ του Τσόρι όμως ο Λόρια δεν είχε… απάντηση. Ο Αργεντινός με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ για τρίτη φορά (54’).

Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν και αυτό που αναζητούσε ο Μίτσελ για να κάνει τις αλλαγές του ενόψει… Ατλέτικο. Ο Ισπανός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου για να αποκτήσει ρυθμό, ενώ τους Τσόρι και Αφελάι για να πάρουν... ανάσες.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να φτάνει στην εστία του Λόρια, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει και άλλο τέρμα.

Ωστόσο είχε τις… στιγμές. Καλύτερη αυτή στο 63ο λεπτό με τον Μπενίτες να αποφεύγει όμορφα τον αμυντικό και στο πλασέ του να σημαδεύει το δοκάρι. Στη φάση αυτή θα μπορούσε να έχει βγάλει την πάσα στον Μήτρογλου που ήταν μόνος του δίπλα.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (68’Μπουχαλάκης), Ντουρμάζ, Τσόρι (57’ Μπενίτες), Κασάμι, Διαμαντάκος (55’ Μήτρογλου), Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Σαλίνο.

Στον πάγκο : Μέγιερι, Μήτρογλου, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Μπενίτες.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούσο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (61’ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κλέιτον (61’ Φερούζ), Λαμπρόπουλος, Μειτέ, Περογαμβράκης (78’ Ροβίθης), Στάθης, Μακρής.

Στον πάγκο : Αγριμάκης, Φερούζ, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Καλαϊτζιτς, Μαραθιανός, Φάζος

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...