Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Πλημμυρισμένα σπίτια και πεσμένα δέντρα στους δρόμους - Που θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες


Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Πλημμυρισμένα σπίτια και πεσμένα δέντρα στους δρόμους - Που θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

- Πλημμυρισμένα σπίτια, αποθήκες, δρόμοι και υπόγεια καταστήματα από τις ξαφνικές καταιγίδες
- Πολλές κλήσεις έχει λάβει η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου
- Σε πολλά ορεινά χωριά της Πίνδου η θερμοκρασία έχει πέσει κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου
- Στην Αττική δεν αποκλείονται μπόρες στα βόρεια προάστια μετά το απόγευμα της Τετάρτης
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια ολιγόωρη μεσημβρινή ανάπαυλα, από τις 6 το απόγευμα το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό και η θερμοκρασία στην πόλη δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Στο πολεοδομικό συγκρότημα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις, για άντληση υδάτων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ από την καταιγίδα έπεσε και ένα δέντρο στην οδό Βαλτετσίου, στην Κάτω Τούμπα, χωρίς να προκληθούν ζημίες σε σταθμευμένα οχήματα.

Οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες στην Καστοριά, στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στον Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω της ομίχλης και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.
Μέχρι τις 03:00 οι επικίνδυνες περιοχές:



- Νομός Θεσπρωτίας: Ισχυρή βροχόπτωση
- Νομός Κέρκυρας: Ισχυρή βροχόπτωση
- Νομός Κοζάνης: Καταιγίδα
- Νομός Πιερίας: Καταιγίδα
- Νομός Ημαθίας: Καταιγίδα
- Νομός Πέλλας: Ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα
- Νομός Χαλκιδικής: Ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα
- Νομός Θεσσαλονίκης: Ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα
- Νομός Κιλκίς: Ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη


Η κακοκαιρία θα προχωρήσει στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυρές με εντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος καθώς θα υπάρχουν μεν ανοίγματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ της Τετάρτης και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο ανατολικές διευθύνσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 εως 27 βαθμούς, στα κεντρικά από 19 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 23 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε υγρασία, αραιή συννεφιά η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει κυρίως στα βόρεια του νομού οποτε δεν αποκλείετιαι να έχουμε κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 20 εως 27 βαθμούς κελσίου.


Τι καιρό θα κάνει από την Πέμπτη εως το Σάββατο


Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα και μόνο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχει αστάθεια η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα δίνει κάποιες σποραδικές βροχές και μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη νότια, ανατολική και νησιωτική χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 27 με 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 εως 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...