Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η... τύχη του πρωτάρη!


Το γκολ του Αυλωνίτη στο πρώτο του ντέρμπι, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό

Ένας… πρωτάρης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν αυτός που έκρινε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ποιος ήταν αυτός; Ο Αυλωνίτης ο οποίος λίγα… δεύτερα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι σκόραρε και έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με άλλη μια αλλαγή του Μίτσελ τον Εντινγκά να παίζει σημαντικό ρόλο. Ο αφρικανός έβγαλε την πάσα στον Μήτρογλου στο 78’ φάση από την οποία προήρθε ένα πέναλτι. Ο Στιλ όμως έπεσε τη γωνία του και έδιωξε με τον διεθνή επιθετικό των ερυθρολεύκων να μην εκτελεί καλά… την εσχάτη των ποινών.

Καλοί αμυντικά οι πράσινοι οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ειδικά μετά το γκολ που δέχθηκαν. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την εξαιρετική φάση στην εστία του Ρομπέρτο.

Οι πράσινοι διαμαρτύρονται κυρίως για τη φάση του 90+1 όταν ο διαιτητής είδε ότι ο Πέτριτς χρησιμοποίησε το χέρι και όχι το στήθος για να στοπάρει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Το παιχνίδι:

Ντέρμπι ήταν, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ένα νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικά πιστοί στο πλάνο των προπονητών τους με μετρημένες κινήσεις… Έτσι πολλά κορμιά ήταν μαζεμένα στη μεσαία γραμμή με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να κερδίσουν την μπάλα και να οργανώσουν επιθέσεις και τους πράσινους να κόψουν διαδρόμους και να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση.

Τι πέτυχαν; Οι γηπεδούχοι να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά να μην απειλούν τον Στιλ. Το κατάφεραν μια φορά στο 14ο λεπτό… Ο Αφελάι με προσωπική ενέργεια και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο και έβγαλε την σέντρα. Ο Στιλ έδιωξε με σωστή έξοδο. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μανιάτης. Εκείνος έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να διώχνει και πάλι.

Ο Ολυμπιακός μετά και από αυτή τη φάση αντιλήφθηκε ότι μπορεί να απειλήσει από την αριστερή του πλευρά και να δοκιμάζει να το κάνει αρκετές φορές. Φυσικά η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Ο Γιάννης Αναστασίου με σχετικές εντολές ζητούσε να έρχεται βοήθεια στον Τριανταφυλλόπουλο. Αυτό περιόρισε και τις επιλογές τον γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στην εστία του Στιλ, έχοντας λειτουργήσει καλά και το πλάνο της άμυνας με διπλή ζώνη και τον Λαγό να κινείται ανάμεσα και τις περισσότερες φορές να «πέφτει» επάνω στον Ντομίνγκες για να περιορίσει τον Αργεντινό.

Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση. Την πρώτη φορά, στα πρώτα λεπτά οι πράσινοι απλώθηκαν όμορφα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ρομπέρτο να δηλώνει «παρών» μπλοκάροντας εύκολα σε σέντρα που έγινε. Εκτός αυτής της φάσης οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρή απειλή στην εστία του Ρομπέρτο.

Σημείο αναφορά στο πρώτο 45λεπτό είναι οι τέσσερις κίτρινες κάρτες που πήραν οι παίκτες του Αναστασίου, με τις περισσότερες από αυτές όμως να μπορούσαν να τις έχουν αποφύγει.

Πώς έπαιξαν…

Ο Μίτσελ αυτή την φορά δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στις επιλογές του στον Ολυμπιακό… Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε μια 11άδα, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναμενόμενη. Αυτή έφερε μόνο μια αλλαγή συγκριτικά με την εκείνη του ματς με την Γιουβέντους, τον Αφελάι αντί του Εντινγκά.

Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από την εστία των Πειραιωτών. Ο Μποτία και ο Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας με τους Ελαμπντελαουί και Μασουακού στα άκρα. Ο Μιλιβόγιεβιτς είχε το ρόλο του αμυντικού χαφ με τον Μανιάτη δίπλα του. Μπροστά τους οι: Ντομίνγκες (άξονα) και Κασάμι, Αφελάι (άκρα) και –τέλος- ο Μήτρογλου στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Αναστασίου είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σύγκριση με τον αγώνα με την Αϊντχόφεν. Στο αρχικό σχήμα ήταν ο Ατζαγκούν, ο Καρέλης και ο Λαγός, ενώ στην Ολλανδία στη θέση τους έπαιζαν οι Ντίνας Κλωναρίδης και Δώνης. Στον πάγκο έμεινε ο Μέντες, τον οποίο περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή ο προπονητής του τριφυλλιού.

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε και πάλι θέση βασικού τερματοφύλακα στον Λουκ Στιλ. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σιλντενφέλντ και Κουτρουμπής. Στα άκρα οι Τριανταφυλλόπουλος και Νάνο. Ο Λαγός μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς είχε τον ρόλο του αμυντικού χαφ. Μπροστά του στην ευθεία ήταν οι: Ατζαγκούν, Πράνιτς, (άξονα) Μπούι, Ζέκα, (άκρα). Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με τους δύο προπονητές να μην διαφοροποιούν κάτι στο πλάνο που είχαν μέχρι τότε… Ωστόσο μια αλλαγή έμελε να ανοίξει το σκορ στο ματς. Στο 59ο λεπτό ο Αυλωνίτης πέρασε στη θέση του Μποτία ο οποίος έδειχνε να πονάει. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού λίγο αργότερα, στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, έπιασε την κεφαλιά στο φάουλ που εκτέλεσε ο Ντομίνγκες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Το φάουλ από το οποίο προήρθε το γκολ του Ολυμπιακού, ήταν έργο Αφελάι. Το είχε κερδίσει όταν και πάλι προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ρήγμα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η αντίδραση του Αναστασίου ήταν να ρίξει στη… μάχη αρχικά τον Πέτριτς (63’ αντί του Μπούι) στη συνέχεια τον Μέντες (69’) στη θέση του Σίλίντενφελντ (λόγω ενοχλήσεων) και τέλος τον Δώνη (74’ αντί του Λαγού) σε τρεις αλλαγές με πρόθεση οι πράσινοι να γίνουν περισσότερο επιθετικοί.

Όντως ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να δίνουν και χώρο. Ο Μίτσελ αντέδρασε και πέρασε τον Εντινγκά στον αγώνα για να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο.

Για άλλη μια φορά ο Μίτσελ έβγαλε λαβράκι… Στο 78ο λεπτό ο Δώνης έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Εντινγκά ήταν στην κατάλληλη θέση, έβγαλε μόνο του τον Μήτρογλου ο οποίος προχώρησε και κέρδισε το πέναλτι από τον Στιλ. Ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη στο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού βλέποντας πως ο Μήτρογλου είχε φύγει προς τα πλάγια, και θεωρώντας ότι δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ για να τον αποβάλει.

Από την μονομαχία από το σημείο του πέναλτι νικητής βγήκε ο Βρετανός. Ο Μήτρογλου ζήτησε να το χτυπήσει αλλά η εκτέλεσή του δεν ήταν καθόλου καλή με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να πέφτει στη γωνία και να διώχνει…

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προσπαθούν να φτάσουν την εστία του Ρομπέρτο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχουν παράπονα για την απόφαση του διαιτητή να κόψει τον Πέτριτς, μην παρατηρώντας σωστά ότι ο άσος του τριφυλλιού στόπαρε την μπάλα με το στήθος.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...