Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ηλεία: Νέο κρούσμα λαθροϋλοτομίας – Ο δράστης έκοβε και πουλούσε πλατάνια


dasarxeio

Εντοπίστηκε από προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου στο Κλεινδιά

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μια ακόμα επιτυχία στον «πόλεμο» κατά της λαθροϋλοτομίας σημείωσε χθες το Δασαρχείο Πύργου. Ο Δασάρχης Παναγιώτης Λάττας και το προσωπικό, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν λαθροϋλοτόμο που λίγη ώρα πριν είχε κόψει ξυλεία από πλατάνια για να τα πουλήσει στην Πάτρα. Στο Δασαρχείο Πύργου, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, παρακολούθησαν τον δράστη και τον έπιασαν επ΄ αυτοφώρω την στιγμή της μεταφοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου είχε μεταβεί στην περιοχή του Κλεινδιά μέσα στη νύχτα. Περί τις τέσσερις τα ξημερώματα είδαν ύποπτες κινήσεις και ακολούθησαν ένα αγροτικό φορτηγάκι, το οποίο ήταν φορτωμένο με καυσόξυλα, σκεπασμένα πρόχειρα με μια τέντα. Στο δρόμο προς την Ε.Ο. 111 οι δασικοί υπάλληλοι σταμάτησαν τον δράστη και ακινητοποίησαν το όχημα. Με βάση τις ίδιες πηγές το αγροτικό φορτηγάκι ήταν φορτωμένο με 3,5 χωρικά κυβικά μέτρα κομμένης ξυλείας από πλατάνια που προορίζονταν για καυσόξυλα για την Πάτρα. Ο δράστης φέρεται να έκοβε ξυλεία πλατάνου από παραποτάμια περιοχή στο Κλεινδιά και την πουλούσε στην Πάτρα, στον Πύργο και σε χωριά της Ηλείας  με τιμές από 100 έως 150 ευρώ το φορτίο. Οι υπάλληλοι του δασαρχείου κατάσχεσαν το όχημα, την ξυλεία, την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος και το δίπλωμα του δράστη.
Ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, πέρα από την παράνομη αυτή πράξη, επισήμανε πως με την κοπή και μεταφορά της ξυλείας από πλατάνια ελλοχεύει ο κίνδυνος της διασποράς του μύκητα (γνωστό ως καρκίνου ή έλκους του πλατάνου) από τον οποίο έχουν προβληθεί τα πλατάνια στην περιοχή και σε άλλες περιοχές.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...