Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το Φάληρο στις… φλόγες!


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30, Onsports/Novasports 1) στη «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Τα ψέματα τελειώνουν. Η μέρα και η ώρα που περίμεναν όλοι
από τη στιγμή της κλήρωσης του πρωταθλήματος έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κι άπαντες… στρέφουν το βλέμμα προς το «Γ. Καραϊσκάκης». «Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» παρατάσσονται με μοναδικό στόχο τη νίκη, που σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Οι δυο «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου «ζουν κι αναπνέουν» για αυτά τα παιχνίδια, που έχουν διαφορετικό background και διαφορετική αντιμετώπιση από όλα τα υπόλοιπα.
Στο φετινό ντέρμπι, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, οι δυο «μονομάχοι» δεν πάνε με διαφορά που να μην προσδίδει βαθμολογικό κίνητρο στον έναν από τους δυο. Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Παναθηναϊκό όντας στους 13 βαθμούς, με τους «πράσινους» στους 10. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ξεφύγουν στο +6 και να συνεχίσουν να «κυνηγούν» τον ΠΑΟΚ που είναι στην κορυφή, και οι «πράσινοι» με τη σειρά τους θέλουν να «πιάσουν» τους Πειραιώτες για να μπουν κι αυτοί στο «κόλπο». Ενδεχόμενη ισοπαλία, ευνοεί κατά τα φαινόμενα τον Ολυμπιακό καθώς διατηρεί το +3 από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, όμως, θα μπορέσει να ξεφύγει περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Συνεπώς, το «Χ» δεν θα αρέσει και τόσο στους γηπεδούχους. Στον αντίποδα, αν ο Παναθηναϊκός δεν χάσει δεν… χάνεται και δεν θα έλεγε όχι σε μια ενδεχόμενη «μοιρασιά»!
Οι δυο «αιώνιοι», προέρχονται από ευρωπαϊκές «μάχες» στη μέση της εβδομάδας. Ο μεν Ολυμπιακός «γονάτισε» 1-0 τη Γιουβέντους στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», ο δε Παναθηναϊκός πήρε παλικαρίσιο βαθμό (1-1) στην έδρα της φορμαρισμένης Αϊντχόφεν, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Η ψυχολογία αμφότερων είναι σε καλή επίπεδα, με τον Ολυμπιακό να είναι ένα κλικ παραπάνω και λόγω έδρας. Οι οπαδοί του άλλωστε έχουν εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια του ντέρμπι και αναμένεται να δημιουργήσουν τη γνωστή ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από την πλευρά τους, βρέθηκαν χθες (25/10) στην προπόνηση της ομάδας και ζήτησαν πρώτα από όλα ψυχή και πάθος, αλλά φυσικά και το αποτέλεσμα.
osfp pao3 mesa
Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (25/10) στο Ρέντη κι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες διψούν για νίκη και… εκδίκηση για το περσινό 3-0 των «πράσινων» και το πάθος είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους παίκτες του Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός θέλει όσο τίποτα άλλο τη νίκη, τόσο για λόγους γοήτρου όσο και για βαθμολογικούς λόγους αφού αν δεν κερδίσει υπάρχει κίνδυνος να του ξεφύγει ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία αλλά και να τον φτάσει ο Παναθηναϊκός.
Ο Μίτσελ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τις απουσίες να είναι γνωστές και την αποστολή να μην έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις από αυτή του θριάμβου με τη Γιουβέντους. Εκτός παρέμεινε αυτή τη φορά ο Σιόβας, αλλά και ο Μπενίτεζ, ενώ αντίθετα είναι στην αποστολή ο Ματιέ Ντοσεβί που δεν ήταν στις επιλογές για το Champions League εξαρχής.
Η αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μποτία, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου και Εντινγκά.
Με Μέντες ο Παναθηναϊκός
Έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός, αφού ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (25/10) στο Κορωπί. Πριν από την έναρξη του προγράμματος, αντιπροσωπεία της Θύρας 13 βρέθηκε στο «Γ. Καλαφάτης» και μίλησε σε παίκτες και τεχνικό τιμ, ζητώντας τους να «ματώσουν» για τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου. Οι «πράσινοι», στη συνέχεια έκαναν την προπόνησή τους με τον Αναστασίου να είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και τον Μέντες που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού το οποίο του στέρησε τη συμμετοχή στα ματς με ΟΦΗ και Αϊντχόφεν.
Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Θανάσης Ντίνας που τραυματίστηκε στο ματς της Ολλανδίας, αλλά και ο Μάρκους Μπεργκ που τις τελευταίες ημέρες προπονείται κανονικά με την ομάδα και ήθελε να βρίσκεται στην αποστολή για ψυχολογικούς, κυρίως, λόγους. Ο Αναστασίου προτίμησε να προφυλάξει για τη συνέχεια τον Σουηδό άσο. Μετά το τέλος του προγράμματος ανακοινώθηκε κι η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς, Μπούι, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης
derbi mesa
Έτσι θα παίξουν!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πλάνα των προπονητών. Μίτσελ και Αναστασίου έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους, έχουν κρατήσει κλειστά χαρτιά και δεν έχουν φανερώσει τις σκέψεις τους για το μεγάλο ματς. Το δεδομένο είναι πως αμφότεροι έχουν επιλέξει το πλάνο και το σύστημα που θεωρούν ότι θα βοηθήσει την ομάδα τους να πάρει τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι.
Ο Μίτσελ προσανατολίζεται στο να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και τον Ρομπέρτο – φυσικά – κάτω από τα δοκάρια. Από αριστερά προς τα δεξιά θα πάρουν θέσεις οι Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Ομάρ. Ρόλο στον άξονα θα πάρουν οι Μανιάτης και Μιλιβογέβιτς, ενώ μπροστά τους θα κινηθεί ο Τσόρι, με τον Αφελάι και τον Κασάμι να κινούνται πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Στην αντίπερα όχθη και τον Παναθηναϊκό, ο Αναστασίου φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αϊντχόφεν. Στο 4-3-2-1 των «πράσινων» κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ρόλο ανασταλτικού μέσου θα πάρει ο Μέντες, με τους Λαγό και Πράνιτς σε ρόλο εσωτερικών χαφ μπροστά του. Ο Ατζαγκούν και ο Ζέκα θα κινηθούν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Νίκο Καρέλη.
Ο Καλογερόπουλος ρέφερι
Διαιτητής του ντέρμπι, ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από τον σύνδεσμο της Αθήνας. Αυτός ήταν η επιλογή του Σκοτσέζου αρχιδιαιτητή, Χιου Ντάλας. Ο – αστυνομικός στο επάγγελμα – 31χρονος διαιτητής, θα διαιτητεύσει για πρώτη φορά αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο μεγάλο ματς που «σφύριξε», ήταν ο περσινός πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (2-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Βοηθοί του θα είναι οι Αλέξανδρος Γρεβένης από την Χαλκιδική και ο Νίκος Γεωργαράκος από την Αθήνα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ηλίας Σπάθας από τον σύνδεσμο του Πειραιά και παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτρης Νταμπώσης από την Πιερία.
Ευχή όλων, φυσικά, είναι μετά το τέλος του ντέρμπι να μην ασχολείται κανείς με τον Καλογερόπουλο και με τη συνολική εικόνα της διαιτησίας, αλλά με αμιγώς ποδοσφαιρικά πράγματα που θα έχουν προκύψει από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό!
Από νωρίς… σέντρα στο Onsports
Μείνετε συντονισμένοι στη διάρκεια όλης της ημέρας, έτσι ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για όσα συμβαίνουν και αφορούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ήδη, από το βράδυ του Σαββάτου (25/10) σας έχουν προϊδεάσει για αυτά που θα έρθουν στη διάρκεια της Κυριακής (26/10), μέχρι να έρθει η σέντρα και να διεξαχθεί το μεγάλο ματς, για το οποίο θα ενημερώνεστε μέσα από το LIVE του Onsports.
Αφιερώματα, αναλύσεις, συνεντεύξεις και φυσικά πλούσια ειδησεογραφία! Οι συντάκτες του Onsports, άλλωστε, θα είναι από νωρίς στο «Γ. Καραϊσκάκης» έτσι ώστε να καλύψουν με συνεχή ρεπορτάζ και βίντεο όλα τα γεγονότα του ντέρμπι!
http://www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...