Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Επικίνδυνος αντίπαλος η Ελλάδα»


Μάικλ Ο’Νιλ: Είχε μια δύσκολη αρχή αλλά παραμένει στις κορυφαίες ομάδες

Επικίνδυνο αντίπαλο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Μάικλ Ο’Νιλ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς για τα προκριματικά του Euro.

Ο τεχνικός της Βορείου Ιρλανδίας αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του, ενόψει του ματς της Τρίτης (14/10), ενώ σχολίασε και την εικόνα που έχει δείξει στα μέχρι τώρα ματς η Ελλάδα.

Μάλιστα, δεν άφησε ασχολίαστες και τις αναμνήσεις που του ξυπνά το συγκεκριμένο ματς, αφού στην Ελλάδα έκανε το ντεμπούτο του πριν 25 χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε:


Για την δυσκολία του ματς με την Ελλάδα:
«Θα είναι το πιο δύσκολο. Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις και γι' αυτό θα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Είχε μια δύσκολη αρχή αλλά παραμένει στις κορυφαίες ομάδες».

Για το ντεμπούτο που είχε πριν 25 χρόνια κόντρα στην Ελλάδα:
«Το θυμάμαι, αλλά ήταν πολύ παλιά. Ηττηθήκαμε με 3-2, ήμουν πολύ νέος και με προστάτευαν οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Εκείνη η εμπειρία όμως δεν θα έχει καμία σχέση με το αυριανό ματς».

Για τους τραυματισμούς της ομάδας του και την κούραση:
«Με απασχολούν δύο ζητήματα. Οι τραυματισμοί που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε. Το άλλο που με ανησυχεί είναι ότι η ομάδα ίσως να χρειάζεται φρεσκάρισμα μετά από το προηγούμενο ματς. Αν κοιτάξετε την ενδεκάδα του Σαββάτου οι πέντε παίκτες δεν είχαν πολλά ματς στα πόδια τους. Πρόκειται για ένα εκτός έδρας ματς και όσοι μας παρακολουθούν ξέρουν πως προσεγγίζουμε τα εκτός έδρας ματς. Θα δεχτούμε πίεση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε».

Για την ευκαιρία της Β. Ιρλανδίας να προκριθεί:
«Μπορούσαμε και στο παρελθόν όπως το 1986. Τώρα έχουμε ένα καλό σύνολο αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Βέβαια τώρα έχουμε το μομέντουμ. Διαθέτουμε παίκτες και νέους και πιο έμπειρους. Είναι μια χρυσή ευκαιρία γι' αυτούς το να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Για την επιτυχία της Ελλάδας στο Euro 2004:
«Τότε η Ελλάδα κατέκτησε το EURO κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Εμείς δεν είχαμε συνοχή και αρκετά καλά αποτελέσματα. Τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από το αυριανό ματς μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε. Είμαστε ικανοί για πολλά και αν πάρουμε αύριο ένα καλό αποτέλεσμα τότε θα είναι πολύ καλό για εμάς».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ρόι Κάρολ:
«Όσοι γνωρίζουν τον Ρόι ξέρουν ότι μιλάει πολύ για τον εαυτό του ειδικά μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Μου μίλησε περισσότερο για τη νοοτροπία της ομάδας και των παικτών και όχι συγκεκριμένα για κάποιον ποδοσφαιριστή. Είναι δημοφιλής στην Ελλάδα και είναι ευκαιρία γι' αυτόν να κάνει ένα καλό ματς αν φυσικά αγωνιστεί».

Για την παρουσία του κόσμου:
«Είναι μια πολύ καυτή έδρα αλλά νομίζω πως οι παίκτες μου θα το απολαύσουν. Θα είναι δύσκολο γι' αυτούς αλλά νομίζω πως θα το αντιμετωπίσουν».

Για τον Κλάουντιο Ρανιέρι:

«Ο Ρανιέρι είναι πολύ καλός προπονητής, έχει προπονήσει πολύ μεγάλους συλλόγους και μακάρι να αποκτήσω κι εγώ το βιογραφικό του».

Ντέιβις: «Είμαστε αισιόδοξοι»

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο αρχηγός της Β. Ιρλανδίας, Στίβεν Ντέιβις, τονίζοντας:
«Όλα τα εκτός έδρας ματς θα είναι δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα νικήσουμε. Θέλουμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο παιχνιδιού και είμαστε αισιόδοξοι. Εγώ προσωπικά είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και θέλω να βοηθάω την ομάδα».

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...