Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεία: Ισχυρή κακοκαιρία - Ριπές στα 150km/hr στο Κατάκολο - Μεγάλα ύψη βροχής – Αναλυτική πρόγνωση


lala
Βρέχει κατά περιόδους και κατά τόπος έντονα από το βράδυ της Τρίτης. Στο Βαρθολομιό έχει πέσει πολύ νερό, από τις 10 το βράδυ της Τρίτης έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 70 τόνοι νερό το στρέμμα! 

Τα φαινόμενα κατά την
διάρκεια της νύχτα συνοδεύτηκαν από σφοδρούς ριπαίους ανέμους. Στο Κατάκολο ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε ριπή ανέμου στα 150(km/hr) χιλιόμετρα την ώρα, πλησιάζοντας το απόλυτο ρεκόρ που έχει καταγραφεί στην περιοχή τα 170km/hr στις 10 Νοεμβρίου 2009. 

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα Τετάρτη με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας την Πέμπτη.Ύφεση από το μεσημέρι. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, από την Παρασκευή μπαίνουμε σε παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας. Τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη παραμονή Χριστουγέννων δεν προβλέπονται βροχές, με τσουχτερό όμως κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Ευνοϊκές συνθήκες για τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί τις παραπάνω ημέρες.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Τετάρτη 17/12 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 15 με 16οC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 18/12 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία το πρωί 12 με 13oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17οC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως με την ίδια ένταση.
 
Την Παρασκευή 19/12 και το Σαββατοκύριακο 20-21/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια.  Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία το πρωί 6 με 7oC στα πεδινά, +2 με +3oC στα εσωτερικά πεδινά και στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18οC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:50 , 17-12-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 17-12-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...