Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Σήκωσαν» ολόκληρο ελαιοτριβείο στο Χελιδόνι


Ολόκληρο ελαιοτριβείο «σήκωσαν» στην τοπική κοινότητα Χελιδόνι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δύο δράστες, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, αρπάζοντας από τον χώρο του όλα τα μηχανήματα και προκαλώντας ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Σύμφωνα με πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», οι δράστες, που πιθανόν να γνώριζαν πολύ καλά το σημείο ή να παρακολουθούσαν το χώρο, κατάφεραν να μπουν στο ελαιοτριβείο, το οποίο δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, λόγω της καταστροφής που υπέστη από τις πυρκαγιές του 2007, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο με την χρήση φιαλών οξυγόνου.

Από εκεί, άρπαξαν όλα τα μηχανήματα που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε άλλα, που προφανώς δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, την περασμένη Παρασκευή, δρώντας ανενόχλητοι, αφού το ελαιοτριβείο βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα έξω από το χωριό, έσπασαν την κεντρική είσοδο με φιάλες οξυγόνου και στη συνέχεια, αφαίρεσαν τα μεγάλου όγκου μηχανήματα που υπήρχαν στο χώρο του, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Επίσης οι δράστες, όπως αναφέρουν πηγές, φαίνεται να χρησιμοποίησαν ΙΧ φορτηγά οχήματα για να μεταφέρουν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Τους εντόπισε η αστυνομία

Χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που κλήθηκαν για το συμβάν, κατάφεραν να εντοπίσουν τους φερόμενους ως δράστες και να τους συλλάβουν ενώ κατά τον έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν και τα προϊόντα που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για την διάρρηξη του χώρου του ελαιοτριβείου.
 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...