Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στα ορεινά του δήμου Πύργου!


Αποκλεισμένοι ξύπνησαν οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύργου, καθώς λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, το επαρχιακό οδικό δίκτυο κυριολεκτικά «κόπηκε» στα δύο, σε άλλα σημεία λόγω κατολισθήσεων , ενώ σε άλλα λόγω καθίζησης.


Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Η διέλευση των οχημάτων από τα χωριά Αγία Άννα και Πεύκη προς τον Πύργο ήταν αδύνατη, καθώς τόνοι χώματος που παρασύρθηκαν από τα νερά έκλεισαν το δρόμο. Αμέσως οι πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων ενημέρωσαν το Α.Τ. Πελοπίου και το Δήμο Πύργου.

Η ανταπόκριση από το Δήμο Πύργου ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσαν από νωρίς, δύο χωματουργικά μηχανήματα, δύο φορτηγά και ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής την Προϊσταμένη Κική Διονυσοπούλου, τα οποία ξεκίνησαν αμέσως τις απαραίτητες εργασίες για να απομακρύνουν τα χώματα και να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

Στο σημείο όμως μετέβη και ο ίδιος ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, αν και οι δρόμοι δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του, μαζί με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Ανδρέα Σκαρτσιάρη και τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, Σωτήρη Γεωργόπουλο.

Ο δήμαρχος έκανε αυτοψία στο σημείο, είδε με τα ίδια του τα μάτια το μέγεθος της καταστροφής και δεσμεύτηκε να προβεί τις επόμενες ημέρες σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την υλοποίηση τεχνικών έργων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

«Προσπαθούμε να έχουμε όλες τις υπηρεσίες μας σε πλήρη ετοιμότητα γιατί δεν είμαστε ανυποψίαστοι σε θέματα φυσικών καταστροφών. Ο δρόμος αυτός είναι επαρχιακός και αν και εμείς δεν έχουμε την ευθύνη, ήρθαμε αμέσως, γιατί έχουμε την ευθύνη λειτουργίας των χωριών. Ξεχνάμε λοιπόν ποιος έχει την ευθύνη και ποιος όχι και είμαστε εδώ με όλα τα μέσα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε πως σε συνεργασία με τον Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να γίνουν κάποια τεχνικά έργα που απαιτούνται» σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αντιδημάρχους και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας για την άμεση ανταπόκριση τους λέγοντας πως για το δήμο τα περιστατικά αυτά είναι τεστ ετοιμότητας.

Από την πλευρά του ο Αυγερινός Παπαδόπουλος, πρόεδρος στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αγίας Άννας τόνισε «Ενημερώσαμε το πρωί ότι κάθισε το βουνό και ο δρόμος έκλεισε. Ενημερώσαμε όλους τους αρμόδιους και ευτυχώς από το δήμο μας υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Ελπίζω να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα και να μην έχουμε χειρότερα.»

Προβλήματα και στο Κλινδιά

Μετά τη διάνοιξη του δρόμου στην Αγία Άννα τα συνεργεία του δήμου μαζί με το δήμαρχο Γ.Λιατσή μετέβησαν στο Κλινδιά. Τα πράγματα εκεί δεν ήταν καλύτερα. Μπορεί ο δρόμος μεν να ήταν ανοιχτός, όμως είχε υποστεί μεγάλη καθίζηση. Μάλιστα, το έδαφος που υποχώρησε παρέσυρε μαζί του μια κολώνα του ΟΤΕ και μια κολώνα του δημοτικού φωτισμού.
Ο δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ για να στείλουν δικά τους συνεργεία, ενώ τις επόμενες ημέρες το Κλινδιά θα επισκεφτεί μηχανικός ώστε το επόμενο διάστημα να εκπονηθεί ειδική μελέτη αποκατάστασης.
Ο πρόεδρος του Κλινδιά Σπύρος Γκάτσης πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ευχαρίστησε το δήμαρχο για την παρουσία του και κάλεσε και αυτός με τη σειρά του, τους μηχανικούς του δήμου και της Περιφέρειας να μεταβούν άμεσα στο χωριό, ενώ με την ευκαιρία υπέδειξε και άλλα σημεία που χρήζουν προσοχής, τα οποία καταγράφηκαν από τους αντιδημάρχους.

Βασίλης Σφήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...