Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πειραιώτικο χαστούκι στη… Ρώσικη «αρκούδα»


Ένας υπερηχητικός Ολυμπιακός υπέταξε την ΤΣΣΚΑ


Ο Ολυμπιακός κράτησε αλώβητο το ΣΕΦ και με σεμιναριακή άμυνα έδωσε τέλος στο αήττητο σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη φετινή Ευρωλίγκα (ήταν 15-0).

Με όπλο την εξαιρετική άμυνα, αλλα και τις ορθές επιθετικές επιλογές, ο Ολυμπιακός «λύγισε» στο ΣΕΦ τη μέχρι σήμερα αήττητη στο Top-16 ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παίρνοντας τη νίκη με 84-76 και “πιάνοντας” τους Ρώσους στην κορυφή του 6ου Ομίλου.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός αμυντικά, περιορίζοντας τα αστέρια της ΤΣΣΚΑ, που δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο για το καλάθι των «ερυθρολεύκων» και υπέπεσαν σε πολλά λάθη, υπό την ασφυκτική πίεση των παικτών του Γ. Σφαιρόπουλου. Μετά από μία κακή πρώτη περίοδο, οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα, με τη διαφορά να φτάνει ως και τους 10 πόντους, όμως στο τέλος οι Ρώσοι προσπάθησαν να «κλέψουν» το ματς, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Πολύτιμη για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η συμβολή του Βασίλη Σπανούλη, με 19 πόντους και 5 ασίστ, ενώ κρίσιμα καλάθια πέτυχε στην τρίτη περίοδο ο Λοτζέσκι, που τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους. Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ήταν και ο Χάντερ, ενώ τα ριμπάουντ του Ντάνστον στο τέλος (11 συνολικά σε όλο το ματς) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά των Ρώσων, ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο κορυφαίος με 20 πόντους, ενώ ένας άλλος παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού, ο Κάιλ Χάινς, έμεινε στους 12, έχοντας άσχημα ποσοστά ευστοχίας. 13 πόντους πρόσθεσε ο Νάντο ντε Κολό.

Επόμενη αποστολή για τον Ολυμπιακό στο Top-16 και πάλι κόντρα σε ρωσική ομάδα, τη Νίζνι Νόβγκοροντ, αυτή τη φορά εκτός έδρας, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...