Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ζουν με το φαγητό από την εκκλησία


ΠΥΡΓΟΣ
(12/03/2015 08:49)
Κάτω από το όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης ζει, τους τελευταίους μήνες, μια οικογένεια από το Σκουροχώρι, τα μέλη της οποίας, δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες σίτισής τους ενώ καθημερινά αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στην εκκλησία του χωριού ή στη βοήθεια που τους προσφέρουν συμπολίτες τους από την περιοχή.


Ο 58χρονος Μιχάλης Πολυπόρτης που διαμένει σε μια τροχοβίλα λίγο έξω από το κέντρο του χωριού, στη θέση «Πετρούλες» μαζί με την 58χρονη σύζυγό του και τον 41χρονο γιο του, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει, από τις αρμόδιες αρχές, για την καταβολή του Προνοιακού επιδόματος, που λάμβανε παλιότερα, ο 41χρονος, Γιάννης.

Όπως εξήγησε ο κ. Πολυπόρτης στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», τον τελευταίο χρόνο, ο 41χρονος γιος του, Γιάννης Μόραλης, που πάσχει από βαριά αναπηρία, δεν λαμβάνει το προνοιακό επίδομα το οποίο σταμάτησε να πιστώνεται στο λογαριασμό του λόγω κάποιων, όπως επεσήμανε, γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν του το επιτρέπουν.

«Το παιδί είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, με βαριά αναπηρία και έπαιρνε επίδομα πρόνοιας αλλά τώρα εδώ και ένα χρόνο δεν έχει πάρει καθόλου. Το έκοψαν για διάφορα προβλήματα. Ήταν να πληρωθεί τώρα τον Μάρτη και μας είπαν από το ΙΚΑ πως πριν από 25 χρόνια ήταν σε δουλειά και κολλούσε ένσημα τα οποία ένσημα βρέθηκαν και τώρα περιμένουμε μια βεβαίωση από το ΙΚΑ για να την καταθέσουμε στην Πρόνοια αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα», ανέφερε ο κ. Πολυπόρτης.

Χρωστά στη ΔΕΗ και το Φαρμακείο

Ο κ. Πολυπόρτης, ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως παλιότερα ο ίδιος ασκούσε το επάγγελμα του πλανόδιου μανάβη ωστόσο μετά την διακοπή της εργασίας του, δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι για να έχει ένα μεροκάματο. Το μόνο εισόδημα που υπάρχει στην οικογένεια, είναι το επίδομα που λαμβάνει, η 58χρονη σύζυγός του, η οποία πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και βαριά κατάθλιψη και δεν μπορεί να εργασθεί, χρήματα τα οποία καταβάλει στο Φαρμακείο της γειτονιάς προκειμένου να εξοφλήσει χρωστούμενα φάρμακα. Μάλιστα, για το ηλεκτρικό ρεύμα ο 58χρονος άνδρας, χρωστά το συνολικό ποσό των 2.280 ευρώ που εξαιτίας της διακοπής του προνοιακού επιδόματος του 41χρονου γιού του, δεν μπορεί να καταβάλλει.
 
«Η γυναίκα μου έχει πρόβλημα με το σάκχαρο πολλά χρόνια, κάνει τέσσερις ινσουλίνες στην κοιλιά, παίρνει φάρμακα έχει βαριά κατάθλιψη και ότι χρήματα λαμβάνει από την πρόνοια πάμε κατευθείαν στο φαρμακείο στο Σκουροχώρι και πληρώνω για δύο μήνες χρωστούμενα φάρμακα. Αν είχαν έλθει τα λεφτά του παιδιού που έπαιρνε θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και να φάμε», τόνισε ο 58χρονος.

Ζητιανεύουν το ψωμί

Ο 58χρονος, Μιχάλης Πολυπόρτης, αναφέροντας τις συνθήκες στις οποίες ζει η οικογένειά του το τελευταίο διάστημα, ανέφερε πως κάθε τόσο πηγαίνει στην εκκλησία του χωριού και ζητά από τον εφημέριο τα πρόσφορα της λειτουργίας, προκειμένου να υπάρχει ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι. Άλλες φορές η οικογένεια, τρέφεται με τσάι και ψωμί καθώς στο σπίτι δεν υπάρχει ούτε λάδι για μαγείρεμα.

«Βγαίνουμε στη ζητιανιά. Παίρνω για ψωμί, τα πρόσφορα από την εκκλησία,για να φάμε. Μερικές φορές τρώμε τσάι με ψωμί. Δεν έχουμε κανένα τρόφιμο», αναφέρει ο 58χρονος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...