Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βασίλης Τσάκος πρόεδρος Νεοχωρίου Κυλλήνης : “Καμία ανταπόκριση από το Δήμο…”

 Αγροτικοί δρόμοι, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων και το χρόνιο πρόβλημα του σχολείου που πλημμυρίζει, είναι μερικά από τα ζητήματα που αναζητούν λύσεις

Έλλειψη συνεννόησης και καμία ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην εγκατάλειψη του χωριού και στη δυσκολία διευθέτησης ζητημάτων της καθημερινότητας. Έτσι περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Νεοχώρι Κυλλήνης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Τσάκος. Ο ίδιος ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ" ότι αποτελεί γι' αυτόν προτεραιότητα το χωριό και οι κάτοικοί του αλλά δυστυχώς δε βρίσκει καμία ανταπόκριση στα ζητήματα που θέτει στο Δήμο. Αγροτικοί δρόμοι, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων και το χρόνιο πρόβλημα του σχολείου που πλημμυρίζει είναι μερικά από τα ζητήματα που θέτει ο κ. Τσάκος. Όπως ανέφερε έχει ενημερώσει στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά δεν έχει επιλυθεί ούτε διευθετηθεί κανένα από αυτά τα προβλήματα.
Η τελευταία κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους του χωριού, με αποτέλεσμα για αρκετές ημέρες πολίτες να μη μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Νεοχωρίου ακόμη οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί. Ευτυχώς οι έντονες βροχοπτώσεις δε συνεχίστηκαν και υπάρχει εν μέρει προσβασιμότητα, όμως παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί σε μία νέα νεροποντή.
Αναπάντητο αίτημα από το Νοέμβριο
Αιχμηρός και καυστικός για τα ζητήματα της καθημερινότητας είναι ο κ. Τσάκος, καθώς όπως τονίζει από το Νοέμβριο έχει υποβάλει αίτημα για αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων, δεδομένου ότι το μισό χωριό είναι στο σκοτάδι. Όπως ανέφερε υπάρχουν 98 καταγεγραμμένες περιπτώσεις καμένων λαμπτήρων και ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση από το Δήμο. "Καλούμαστε οι πρόεδροι να κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ των κατοίκων του χωριού μας για να αλλαχθούν ορισμένες λάμπες. Δε βρίσκουμε καμία ανταπόκριση, ούτε συνεννόηση όχι μόνο με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά ούτε και από τον επικεφαλής της παράταξής μας. Προσωπικά είμαι ασπίδα για τους χωριανούς μου και όχι για το Δήμο", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το προαύλιο μετατρέπεται σε λίμνη
Το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα του χωριού έθιξε ο κ. Τσάκος, σημειώνοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η επέκταση του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων για 35 μόλις μέτρα. Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος μάλιστα ανέλαβε πρωτοβουλία και πήρε προσφορά για το πόσο θα στοιχίσει, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Τσάκο δεν έγινε αποδεκτή από το Δήμο με τη δικαιολογία ότι δεν έχει ακολουθηθεί η κατάλληλη διαδικασία.
Να παραμείνει η ιατρός
Στο μεταξύ οι κάτοικοι του χωριού ζητούν την παραμονή της αγροτικής ιατρού που τους κουράρει δύο και πλέον χρόνια, καθώς πληροφορήθηκαν ότι η αλλαγή της διοίκησης στην 6η ΥΠΕ θα φέρει αλλαγές στην ισχύουσα κατάσταση. Οι κάτοικοι του Νεοχωρίου ζητούν να παραμείνει καθώς γνωρίζει το ιστορικό της υγείας του και η συνεργασία μαζί της είναι άψογη. Όπως τονίζουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα προκαλέσει δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...