Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Έπεσαν στο νερό για να ανοίξουν τον δίαυλο… με τα χέρια!


ΠΑΛΟΥΚΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
(02/03/2015 19:15)

Είδαν και απόειδαν οι επαγγελματίες αλιείς του Παλουκίου που χάνουν το ένα μεροκάματο μετά το άλλο εξαιτίας του κλειστού, από τα φερτά υλικά λόγω της κακοκαιρίας, διαύλου, που εμποδίζει τα σκάφη τους να βγουν και να ξαναμπούν στο λιμάνι και χθες το πρωί, έπεσαν οι ίδιοι στα παγωμένα νερά κρατώντας αξίνες και φτυάρια για να «ξεφρακάρουν» μόνοι τους την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου του Παλουκίου!

Η «επιχείρηση» ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματικών Αλιέων Παλουκίου να έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο, σχεδιάζοντας το πώς θα επέμβουν στην «φραγμένη» είσοδο του λιμανιού. Όπως επεσήμαναν οι αλιείς, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» πριν από περίπου έναν μήνα είχαν ξανανοίξει μόνοι τους την είσοδο του λιμανιού, αλλά η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών έφερε και άλλα υλικά και την ξανάκλεισε.
Οι επαγγελματίες αλιείς δηλώνουν απελπισμένοι, αφού δεν μπορούν πια να βγουν στα ανοιχτά για το μεροκάματο, ζητώντας από τον δήμο Ήλιδας να επέμβει, προχωρώντας σε ένα μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο έργο.
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παλουκίου κ. Σπύρος Μωραΐτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήγαμε στον δήμαρχο και μας είπε ότι δεν είναι δική του δουλειά το λιμάνι ενώ σε δηλώσεις του είπε ότι πρέπει να τον διατάξει ο Εισαγγελέας για να το ανοίξει. Αν δει ένα δέντρο πεσμένο στον δρόμο θα περιμένει να τον διατάξει ο Εισαγγελέας να το πάρει για να μπορεί να περάσει ο κόσμος; Το λιμάνι ανήκει στον δήμο, έχει βάλει φώτα, έχει βάλει ταμπέλες ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται. Αν δεν ανήκει στον δήμο ας το πάρει η Cosco να ησυχάσουμε και εμείς».
Συνεχίζοντας ο κ. Μωραΐτης είπε: «Δεν μπορούμε να βγούμε έξω να κάνουμε ένα μεροκάματο. Δύο μέρες να έρθει να δουλέψει ένα track line με δύο μεροκάματα, το καθάρισε. Πριν ένα μήνα το είχαμε ξανανοίξει, κάναμε 2-3 μεροκάματα και ξανάκλεισε από τον καιρό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση. Ας δουν τα χάλια μας σήμερα εδώ και ας κάνει ο δήμος ότι μπορεί».
Από την πλευρά του ένας ακόμα επαγγελματίας αλιέας, ο κ. Βασίλης Κανδυλιώτης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Πριν από 15 μέρες που ερχόμασταν να μπούμε στο λιμάνι βρήκαμε εκεί και κολλήσαμε. Έπεσα στο νερό, βράδυ, με πέντε πόντους πάγο, για να σπρώξω το καΐκι και να μην μείνουμε όλο το βράδυ εκεί ή να μην το ρίξει ο αέρας πάνω στα βράχια. Κινδυνεύουμε να πνιγούμε έτσι. 
Κάθε χρόνο η ίδια δουλειά. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει για να τελειώνει αυτό το θέμα. Ακόμα και στη Νικαράγουα αν δουν αυτή την εικόνα τι κάνουμε εδώ σήμερα, θα γελάνε».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...