Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νεαρές γυναίκες… «ψαρεύουν» ηλικιωμένους!




Σαν… επιδημία εξαπλώνονται το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την πεδινή Ηλεία τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με «δόλωμα» νεαρές ρομά ή αλλοδαπές κοπέλες, πολλές φορές μάλιστα και ανήλικες.


Εκτός από τη συνηθισμένη «πιάτσα» στους χώρους γύρω από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου πολλοί ηλικιωμένοι έχουν πέσει θύματα ληστείας από τους «συνοδούς» των νεαρών γυναικών, αλλά ελάχιστοι έχουν καταγγείλει, από ντροπή κυρίως, τα περιστατικά αυτά στην Αστυνομία, επαγγελματίες γύρω από την κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, καταγγέλλουν ότι τις τελευταίες μέρες οι εμφανίσεις αυτών των γυναικών γίνονται όλο και τακτικότερες!

Οι ώρες που επιλέγουν οι σπείρες των απατεώνων να «χτυπήσουν», σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες της πλατείας, είναι κυρίως απογευματινές και βραδινές που τα καταστήματα είναι κλειστά και η κίνηση είναι αραιή. Οι «συνοδοί» των νεαρών γυναικών «κρύβονται» πίσω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ή στα γύρω στενά, στα οποία προσπαθούν να «παρασύρουν» τα θύματά τους…
Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Έτσι, μεγάλη ευθύνη σε ότι τυχόν συμβεί έχουν και τα ίδια τα θύματα, που επιθυμούν να λάβουν μια μικρή «γεύση» από τα «θέλγητρα» των νεαρών γυναικών, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι ανήλικες, γνωρίζοντας από την αρχή ότι παραβαίνουν πολύ αυστηρές διατάξεις του νόμου. Σε αυτό εξάλλου στοχεύουν και οι εκμεταλλευτές των νεαρών γυναικών, καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι οι κυρώσεις του νόμου για την παρενόχληση των ανήλικων κοριτσιών εξασφαλίζουν τη «σιωπή» των θυμάτων.

Από την πλευρά του. το Αστυνομικό Τμήμα των Λεχαινών, που βρίσκεται «πάνω» στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, κάνει καθημερινά ότι μπορεί για να την κρατά… «καθαρή». Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας να περιπολούν οι αστυνομικοί του μόνο στην πλατεία, αφήνοντας όλη την υπόλοιπη περιοχή ακάλυπτη.
Γι’ αυτό, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ή καταλάβουν ότι έχουν γίνει «στόχοι» να καλέσουν σε βοήθεια.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...