Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΑΓΟΡ


Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι «πράσινοι»

Δεν έκανε απλά μια «γερή» προπόνηση ενόψει του κομβικού αγώνα με την Μπαρτσελόνα, άλλα εντυπωσίασε!

Διότι το 94-77 απέναντι στον μαχητικό ΑΓΟΡ ήταν απλώς το… καθήκον του Παναθηναϊκού για την 18η αγωνιστική της Α1.

Το ότι ο Γκιστ έκανε «παπάδες» με 19 πόντους (8/8 σουτ), σημειώνοντας το ένα κάρφωμα πίσω απ’ το άλλο, το ότι ο Λαουάλ… θύμισε Λάσμε, το ότι ο Παππάς (19π.) συνέχισε απτόητος απ’ το Ισραήλ και ότι ο Διαμαντίδης καθοδηγεί -όπως αναμενόταν- μαεστρικά την ομάδα του (8ασίστ) είναι «αποτελέσματα» που αν μη τι άλλο δείχνουν το δρόμο!

Το ματς

Run and gun το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, με τον ΑΓΟΡ να παρουσιάζεται πιο… killer και επωφελούμενος την κακή άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά και τις λάθος επιλογές στην επίθεση, να παίρνει προβάδισμα με 11-5. Και κάπως έτσι ο Ιβάνοβιτς αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ-άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του και να ρίξει στον αγώνα, άρον-άρον, τον Διαμαντίδη. Μπορεί προς στιγμήν οι Κρητικοί να διατηρούσαν μια μίνι απόσταση έξι πόντων, μπορεί να ‘χαν κερδίσει τις εντυπώσεις, όμως η ποιότητα του τριφυλλιού (με δύο τρίποντα «3D» και Γκιστ) ήταν αρκετή για να το φέρει σε απόσταση… βολής (18-17). Πίσω υπήρχαν προβλήματα για τους πράσινους, αλλά μπροστά ο Αμερικανός φόγουορντ το ‘παιρνε προσωπικά κι έδινε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά, 21-22.

Η αντίσταση των γηπεδούχων κράτησε κι άλλο, παραμένοντας στο… κόλπο (26-26) κι έχοντας περιορίσει τα «ατού» του Παναθηναϊκού. Κι ως εκ τούτου παρά την ευστοχία απ’ τα τρίποντα (των Παππά και Γκιστ), οι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να ξεφύγουν (33-33), περιμένοντας πάντα το… μίνι ξέσπασμά τους που θα άλλαζε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Και αυτό -τελικά- έγινε. Στο τελευταίο τρίλεπτο λοιπόν, ο Διαμαντίδης… μοίραζε (φτάνοντας πέντε ασίστ στο φινάλε του πρώτου μέρους), οι υπόλοιποι συμπαίκτες του «πυροβολούσαν» (κυρίως απ’ τα 6,75) με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και οι πράσινοι να πάνε στα αποδυτήρια με +8, 39-47.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να «χτίσει» στη διαφορά που είχε δημιουργήσει. Και να τελειώσει… πρόωρα την τελετή στην Κρήτη. Με την άμυνα να είναι πραγματικά… εξάστερη και την μπάλα να ακουμπάει κοντά στη ρακέτα, τα πάντα πήραν το δρόμο τους… Ο Διαμαντίδης έσυρε τον χορό (σερβίροντας στο… ακέραιο), ο Μπατίστα έκανε τη δουλειά του και τα εντυπωσιακά καρφώματα του Λαούλ δεν θύμιζαν απλά τον… Λάσμε, αλλά διαμόρφωσαν και το 43-60. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Παππά να αναλάβει εκ νέου δράση και πετυχαίνοντας επτά σερί πόντους, ήταν αυτός που έγραψε το 49-67. Ο ΑΓΟΡ πάλεψε να μειώσει κάπως το εύρος της διαφαινόμενης ήττας του και στο 30’ ήταν πίσω με 57-71, την ώρα που το τριφύλλι είχε αρχίσει ήδη να… μοιράζει θέαμα.

Θέαμα και Γκιστ είναι έννοιες ταυτόσημες. Δύο ασύλληπτα δικά του καρφώματα (ειδικά το δεύτερο) έφεραν τους πράσινους για πρώτη φορά στο +22 (57-79) και ανάγκασαν όλο το γήπεδο να «υποκλιθεί» στην μεγάλη εμφάνιση του Αμερικανού, που έγινε αλλαγή με 19 πόντους, έχοντας 6/6 δίποντα (σχεδόν όλα καρφώματα) και 2/2 τρίποντα. Ο Ιβάνοβιτς έριξε «μέσα» τους μικρούς (Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη, Διαμαντάκο) για το τελευταίο πεντάλεπτο κι όλοι τους χρίστηκαν σκόρερ. Ειδικά ο τρίτος της «παρέας» άρπαξε με το παραπάνω την ευκαιρία και πριν καλά-καλά πεις… Διαμαντάκος, είχε ήδη φτάσει τους 7 πόντους (72-92). Τελικό σκορ 77-94 και άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα:
21-22, 39-47, 57-71, 77-94

ΑΓΟΡ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 5(1), Σχίζας 1, Κουμπούρας 6, Σάφτεναρ 9, Κάνσιλ 4, Άλλεν 9(1), Καλαμπόκης 7(1), Φαγέ 16(3), Σίνης 2, Χίλαρης, Κράβιτς 15 , Ντούλγκεραλ 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 7(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9(1), Φώτσης 5, Παππάς 19(3), Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 19(2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 7, Λούντζης 2, Λαουάλ 8

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...