Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανάστατοι κάτοικοι και καταστηματάρχες μετά το φονικό στη Γαστούνη


ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ
(16/03/2015 17:03)
Τον φόβο και την ανησυχία τους εκφράζουν στην εφ. «Πατρίς» κάτοικοι και καταστηματάρχες της Γαστούνης μετά και το νέο άγριο φονικό  τις προηγούμενες μέρες με θύμα έναν
28χρονο ρομά. Τα κρούσματα της εγκληματικότητας στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ ειδικά οι καταστηματάρχες της Γαστούνης τονίζουν ότι αναγκάζονται να κλείσουν νωρίς τα καταστήματά τους, όταν δεν έχει πολλή κίνηση, καθώς φοβούνται ακόμα και  για την ίδια τη ζωή τους. Τα καταστήματα που, σύμφωνα πάντα με τους καταστηματάρχες της περιοχής, τουλάχιστον το 85% έχουν γίνει στόχος κλοπών και διαρρήξεων. (σχετικό ρεπορτάζ)
Στην «πρώτη γραμμή» το Κέντρο Υγείας Γαστούνης με τους γιατρούς και το προσωπικό του να έχουν κινδυνεύσει επανειλημμένα από επιθέσεις, βανδαλισμούς και άλλα βίαια περιστατικά, αλλά και που δέχεται τακτικά τα θύματα συμπλοκών και άλλων αιματηρών περιστατικών!
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού κ.  Κώστας Νικολαβγένης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η περιοχή είναι δύσκολη. Έχουμε πολλά επεισόδια από αθίγγανους, τοξικομανείς κ.α. Τόσο οι γιατροί όσο και το προσωπικό φοβούνται και όταν φοβάσαι σαφώς δεν μπορείς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.  Δεν έχουμε ασφάλεια security. Τα περιστατικά είναι πολλά. Γίνεται μια προσπάθεια από την υπηρεσία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, να καλύπτουμε τις νυχτερινές και τις βραδινές βάρδιες με επιπλέον άτομα, αλλά δεν φτάνουν για όλες. Χρησιμοποιούμε επιπλέον έναν κλητήρα και έναν τραυματιοφορέα σε βραδινές βάρδιες και έναν διοικητικό υπάλληλο αλλά και του μικροβιολογικού στις απογευματινές. Έχει σταλεί έγγραφο από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας στην διοίκηση του Νοσοκομείου του Πύργου για την ενίσχυση των βαρδιών και τη φύλαξη. Παράλληλα, ζητάμε πιο άμεση ανταπόκριση από την Αστυνομία γιατί υπάρχουν φορές που περιμένουμε δυνάμεις από την Αμαλιάδα ή τον Πύργο.
Τα προβλήματα είναι πολλά, έχουμε κινδυνεύσει πολλές φορές και όλοι φοβόμαστε». 

«Αναγκαζόμαστε και κλείνουμε νωρίς»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης κ. Φώτης Κορδοπάτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τόσο ο εμπορικός κόσμος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι με την εγκληματικότητα, ειδικά τον τελευταίο μήνα που υπήρχαν αυξημένα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις έμειναν στην προσπάθεια, δεν κατάφεραν να μπουν στα καταστήματα και τα σπίτια που προσπάθησαν να διαρρήξουν, αλλά και πάλι, η ανησυχία και ο φόβος είναι μεγάλος».
Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Γιαννακόπουλος που διατηρεί περίπτερο απέναντι από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Φοβόμαστε και ειδικά τα βράδια αναγκαζόμαστε και κλείνουμε τα καταστήματά μας νωρίς. Εγώ προσωπικά όταν κλείσει η καφετέρια απέναντι κλείνω και εγώ, γιατί είναι ερημικό το σημείο εδώ και δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Δεν έχουν προσπαθήσει ποτέ να μας κλέψουν όσο είμαστε εδώ, αλλά μας έχουν κάνει διάρρηξη και μας έχουν κλέψει διάφορα πράγματα όταν το περίπτερο ήταν κλειστό».
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ.  Αλέξης Μαφρέδας, ιδιοκτήτης καφετέριας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ειδικά με τους αθίγγανους. Πρέπει να υπάρξει προστασία και από το κράτος και από τον δήμο για εμάς που προσπαθούμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο, που έχουμε επιχειρήσεις και φοβόμαστε για τα μαγαζιά μας, την περιουσία μας ακόμα και για ζωές μας. Τοξικομανείς, κλέφτες, ληστές, όλοι στη Γαστούνη περιφέρονται. Αναγκαστικά τα βράδια κλείνουμε νωρίς γιατί είμαστε μόνοι μας και φοβόμαστε μην μας επιτεθεί κανείς. Μου έχουν σπάσει την τζαμαρία στο μαγαζί αλλά δεν πρόλαβαν να μπουν μέσα γιατί μένω από πάνω και τους άκουσα».
Ο κ. Γιάννης Ντόντης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Η εγκληματικότητα στη Γαστούνη είναι μεγάλη. Εμένα μου διέρρηξαν το μαγαζί την πρώτη χρονιά που το άνοιξα. Μπήκαν από πίσω, από ένα παραθυράκι, αλλά δεν είχα τίποτα για να πάρουν. Το 85% των μαγαζιών στη Γαστούνη τα έχουν διαρρήξει. Κυκλοφορούν πολλά άτομα που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν. Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία, η Αστυνομία αλλά και οι πιο πάνω από την Αστυνομία, να αντιμετωπίσουν δραστικά το πρόβλημα της εγκληματικότητας».
Τέλος ο κ. Νίκος Κάρδαρης που διατηρεί βιοτεχνία στη Γαστούνη είπε: «Η εγκληματικότητα στη Γαστούνη έχει αυξηθεί ραγδαία. Καθημερινά έχουμε κλοπές, διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα. Κλέβουν μέχρι και τη βενζίνη και το πετρέλαιο από τα αυτοκίνητα. Κάτι πρέπει να γίνει ειδικά με τα φώτα που κλείνουν πολύ νωρίς και όλη η Γαστούνη βρίσκεται στα σκοτάδια στο έλεος των κακοποιών». 

«Φοβόμαστε ακόμα και μέσα στα σπίτια μας»

Με τον φόβο ζουν καθημερινά και οι ταξιτζήδες της περιοχής που ιδιαίτερα τα βράδια είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με τον ποιον θα βάλουμε στο αυτοκίνητό τους.
«Ο φόβος σαφώς είναι μεγάλος. Δεν ξέρεις ποιος θα σου τύχει το βράδυ» λέει στην εφ. «Πατρίς» ο αυτοκινητιστής κ. Κώστας Χαλβατζής και συνεχίζει: «Πλέον δεν υπάρχει πολλή δουλειά, αλλά και να υπήρχε, οι κίνδυνοι της νύχτας και ειδικά στη συγκεκριμένα περιοχή είναι μεγάλοι και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Ωστόσο, ο κ. Διονύσιος Θεοδοσόπουλος, επαγγελματίας αυτοκινητιστής επίσης, θέτει μια ακόμα παράμετρο: «Μα δεν κινδυνεύεις πια μόνο στο ταξί. Εδώ στο σπίτι σου κάθεσαι μέσα ή κοιμάσαι και έρχεται ο άλλος, μπαίνει μέσα και σε κλέβει. Η εγκληματικότητα είναι πολύ αυξημένη».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...