Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τρακτέρ – φονιάς για 82χρονο στο Κουζούλι


ΠΥΡΓΟΣ
(19/04/2015 22:00)
Την τελευταία του πνοή στο χωράφι του, που εδώ και χρόνια φρόντιζε ανελλιπώς άφησε χθες το πρωί ο 82χρονος, Χριστόφορος (Χρήστος) Βαρνακιώτης από το Κουζούλι, όταν το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε ανετράπη και τον καταπλάκωσε.
Ο άτυχος 82χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταβεί χθες το πρωί στο κτήμα του, που βρίσκεται στο Κουζούλι μαζί με έναν εργάτη, προκειμένου να κάνουν διάφορες αγροτικές εργασίες στο χώρο και να ραντίσουν το λιοστάσι. Ο ίδιος, εδώ και χρόνια γνώστης του τρακτέρ αλλά και έχοντας αρκετή εμπειρία στις αγροτικές εργασίες, ξεκίνησε με το μηχάνημά του για να ανέβει στο πιο ψηλό σημείο του λιοστασιού. Κάπου εκεί όμως, η μοίρα, του «έπαιξε» άσχημο παιχνίδι, αφού ο άτυχος άνδρας, πριν προλάβει να αντιδράσει, βρέθηκε καταπλακωμένος από το τρακτέρ.

Το ατύχημα συνέβη, σύμφωνα με πηγές, όταν ο έμπειρος αγρότης, επιχείρησε να κατέβει με το όχημά του ένα αρκετά κατηφορικό σημείο. Η γλίνα που είχε δημιουργηθεί από το χορτάρι στο σημείο, όμως δεν άφησε περιθώρια και το βαρύ όχημα, γλίστρησε με αποτέλεσμα να ξεφύγει της πορείας του, να ανατραπεί και να καταρακυλήσει περίπου δέκα μέτρα. Ο άτυχος 82χρονος, εκτινάχθηκε από τη θέση του και βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος ενώ το τρακτέρ συνέχισε την κατηφορική του πορεία.

Ο εργάτης που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο, αντιλήφθηκε το συμβάν και άρχισε να καλεί σε βοήθεια ωστόσο για τον άτυχο ηλικιωμένο άνδρα ήταν αργά.

Αγαπητός στην κοινωνία

Ο Χρήστος Βαρνακιώτης, ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου καθώς για δώδεκα χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμπελώνα ενώ η ενασχόλησή του με τα κοινά είχε ξεκινήσει πολύ παλιότερα. Επί χρόνια ήταν και τοπικός σύμβουλος στο χωριό του ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ΓΕΩΣΟΕ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας. Αγαπούσε τη γη και τις ελιές και γι’ αυτό πολύ συχνά αφιέρωνε ώρες στα χωράφια του στην περιοχή. Με την είδηση του θανάτου του, συγχωριανοί και φίλοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τραγική στιγμή που «χτύπησε» την αγαπητή οικογένεια στο Κουζούλι.

Όσοι γνώριζαν τον Χρήστο Βαρνακιώτη, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, καθώς ο ίδιος, δεν είχε δώσει ποτέ κάποιο δικαίωμα. Όπως αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», θα τον θυμούνται με το χαμόγελο στα χείλη και την δυναμικότητα που πάντα είχε.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στο Κουζούλι. Η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» εκφράζει τα βαθύτατα συλληπητήριά της στην οικογένεια.
 
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...