Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ηλεία: "Ζωντανεύει" η δολοφονία του Βασίλη Μαρτζάκλη


fonos10

Σήμερα η δίκη στο ΜΟΔ Πύργου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Του Γιάννη Σπυρούνη
Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Βασίλη Μαρτζάκλη, η υπόθεση θα «ζωντανέψει» και πάλι στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πύργου. Σήμερα θα εκδικαστεί η υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την Ηλεία, αλλά το πανελλήνιο και διαδραματίστηκε τη νύχτα της 11ης Μαΐου 2014, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Ο 35χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου, επέστρεφε από τα Λεχαινά λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο σπίτι του στην Ανδραβίδα, όπου βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του Ανδρέα Κορομηλά στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Περί τις 11:25 μ.μ., μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του περπατούσαν στην οδό Παναγιώτη Παύλου, όταν αντιλήφθηκαν τον 30χρονο δράστη να προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα της οικίας  του φίλου του και να βρίσκεται στο μπαλκόνι αυτής. Πίσω τους ακολουθούσε η σύζυγός του ιδιοκτήτη με το παιδί τους. Οι δύο άντρες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το δράστη που θέλησε να δικαιολογηθεί πως αναζητούσε μια οικογένεια Βούλγαρων και ότι δεν ήταν σκοπός του να κλέψει. Όμως όταν τον πλησίασαν οι δύο άντρες για να τον ακινητοποιήσουν, αυτός έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Εκείνη τη στιγμή εκείνος φώναξε στον αδικοχαμένο αστυνομικό πως ο δράστης κρατάει μαχαίρι και εκείνος όρμησε και τραυμάτισε δύο φορές τον Βασίλη Μαρτζάκλη στην αριστερή ωμοπλάτη, χτυπώντας τον σε ζωτικά όργανα. Ο Βασίλη Μαρτζάκλης έκανε μόλις λίγα βήματα, έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο και εκεί ξεψύχησε. Ο δράστης έφυγε τρέχοντας και πέταξε το μαχαίρι σε κοντινό οικόπεδο. Δίπλα στο θύμα έσπευσαν φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι να τον βοηθήσουν. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο, ενώ ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές που «έζωσαν» την Ανδραβίδα, αναζητώντας το δράστη. Ο 35χρονος αστυνομικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο δράστης συνελήφθη τα ξημερώματα και αργότερα δήλωσε στους αστυνομικούς πως φοβήθηκε πως θα βρεθεί στη φυλακή και γι' αυτό τον μαχαίρωσε. Έως τώρα ήταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...