Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Θρυλική πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης


Με επικό buzzer beater του Πρίντεζη Ο Ολυμπιακός υπέταξε την Μπάρτσα

Σε ένα ματς για γερά νεύρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός έδωσε το... 200% και επικράτησε για τρίτη φορά της Μπαρτσελόνα με σκορ 71-68, χάρη σε buzzer beater του Πρίντεζη, και πήρε μία μεγαλειώδη πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα και έχοντας απέναντί του μία πολύ καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Καταλανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα οκτώ πόντων. Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο εύστοχοι, ενώ έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, εγκλωβίζοντας τους φιλοξενούμενους και φέρνοντας το ματς στα ίσα στο τέλος της περιόδου (50-50).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Σπανούλη να βάζει μπροστά τον Ολυμπιακό 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 68-67, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ναβάρο είχε ½ βολές, ισοφαρίζοντας σε 68-68, με 5 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Εκεί ήταν η ώρα του Γιώργου Πρίντεζη, που μετά την επαναφορά πήρε την μπάλα και με εύστοχο τρίποντο έκανε το 71-68 και έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final Four της Μαδρίτης!

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης, που με τους 17 πόντους που πέτυχε έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Οθέλο Χάντερ, με 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης είχε 14 πόντους. Για την Μπαρτσελόνα εξαιρετικός ήταν ο Σατοράνσκι, με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμιτς είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, όμως με τις χαμένες του βολές (3/8) έκανε αρκετά... δώρα στον Ολυμπιακό.

Έτσι, ο Ολυμπιακός συμπληρώνει το «παζλ» του φετινού Final Four, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης, που σήμερα επικράτησε της Εφές μέσα στην Τουρκία και έκανε το 3-1.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...