Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Συνελήφθη και ο τελευταίος της σκληρής συμμορίας των Πελοποννησίων που είχαν χτυπήσει στην Κυλλήνη


listeia1

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται και το τελευταίο μέλος της άγριας συμμορίας των Πελοποννησίων, που είχε διαπράξει σειρά ένοπλων ληστειών και είχε τραυματίσει αστυνομικούς.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος συνελήφθη το πρωί σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, από ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Φέρεται να ήταν ο “υπαρχηγός” της σκληρής συμμορίας των ληστών.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, για απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οπλοχρησία, οπλοφορία και λοιπά αδικήματα.

Η συμμορία των Πελοποννησίων έχει ήδη εξαρθρωθεί και ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την αιματηρή συμπλοκή στην Καλαμάτα πριν δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί.

Πρόκειται για τη συμμορία που είχε διαπράξει την απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή στην Κυλλήνη στις 21 Αυγούστου 2012.

Τα περισσότερα από τα μέλη της σπείρας και οι αρχηγοί έχουν ήδη συλληφθεί και είναι κρατούμενοι στις φυλακές και ο μόνος που διέφευγε έως τώρα, ήταν ο 50χρονος, που είχε σταματήσει το τελευταίο διάστημα τις ληστείες και την “ενεργό εγκληματική δράση” ώστε να κρύψει τα ίχνη του.

Η εν λόγω συμμορία έχει διαπράξει:
- Δεκατρείς ένοπλες ληστείες σε βάρος χρηματαποστολών ιδιωτικών εταιριών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. 
- Δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων
τραπεζών και ταχυδρομικών καταστημάτων.
- Δύο ένοπλες ληστείες σε εγκαταστάσεις Διυλιστηρίων. 
- Δεκαοκτώ κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας,
καθώς και απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, μεταξύ των οποίων την 7-5-2012, μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμάτα, όπου τραυματίσθηκαν σοβαρά τρεις αστυνομικοί.

Στη κατοχή του και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστά δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, επτά κινητά τηλέφωνα και 270 ευρώ.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...