«Αν δεν λειτουργήσει η καντίνα θα μαραζώσει όλη η Κυλλήνη…»


ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(13/05/2015 08:24)
 
Την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση να μην δημοπρατηθεί και να μην λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι η καντίνα στην παραλία της Κυλλήνης, εκφράζουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου να ερημώσει όλη η περιοχή, αφού η καντίνα προσέλκυε καθημερινά εκατοντάδες λουόμενους από ολόκληρο το νομό, προσφέροντας την ίδια στιγμή εργασία σε 7 άτομα και κίνηση σε όλη σχεδόν την αγορά της Κυλλήνης.


Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιώργος Πόπορης, που τα τελευταία 4 χρόνια εκμίσθωνε και λειτουργούσε την καντίνα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στις 5 Μαΐου κοινοποιήθηκε στα γύρω μαγαζιά η απόφαση ότι δεν θα λειτουργήσει η καντίνα. Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες με ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή. Εγώ από την πλευρά μου πήγα και έκανα ενημέρωση στον Εισαγγελέα. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαΐου και αν μπλέξουμε στην γραφειοκρατία μετά δεν θα μπορούμε να βγούμε οικονομικά. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν όλα έτοιμα και γελάγαμε. Φέτος δεν γελάμε, ανησυχούμε».
Συνεχίζοντας ο κ. Πόπορης είπε: «Η καντίνα ζούσε δύο οικογένειες και τα παιδιά μας και απασχολούσε 7 εργαζόμενους. Φέτος, 7 άτομα δεν θα βρουν δουλειά. Μια εποχική επιχείρηση 3 μηνών έχει παράξει κοινωνικό έργο όσο καμία άλλη. Έχουμε στηρίξει όλους τους συλλόγους της περιοχής, το Χαμόγελο του Παιδιού, τους καρκινοπαθείς, εκδηλώσεις και διοργανώσεις. Στα 4 αυτά χρόνια που έχουμε λειτουργήσει την καντίνα έχουμε πληρώσει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο περίπου 80.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, παίρνουν αυτά τα λεφτά και τα πετάνε στη θάλασσα όταν η περιοχή έχει τόσες ανάγκες. Ας παραδεχτούν ότι έχει κάνουν λάθος και ότι η καντίνα θα λειτουργήσει και φέτος. Το πιο κοντινό κατάστημα είναι σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων. Κοιτάξτε την εικόνα της παραλίας. Σκουπίδια και εγκατάλειψη. Σκοπός μας δεν είναι μειώσουμε κανέναν αλλά να λειτουργήσει το χωριό μας. Χωρίς την καντίνα όλη η Κυλλήνη θα μαραζώσει».
 
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης κα Δήμητρα Φιτσάλου είπε: «Δεν μιλάω σήμερα ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ή ως μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά ως κάτοικος της Κυλλήνης. Η καντίνα πρέπει να ανοίξει γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλης της περιοχής. Αν δεν ανοίξει η καντίνα και δεν ολοκληρωθεί άμεσα ο δρόμος, η Κυλλήνη οδεύει προς την καταστροφή. Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν 2 καντίνες στα Λεχαινά και δεν θα λειτουργήσει στην Κυλλήνη που πάντα είχε; Δεν θα στηρίξω καμία απόφαση για το κλείσιμό της, αντίθετα, ζητώ να λειτουργήσει άμεσα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Βασίλης Τσάκος είπε: «Είμαι 35 χρονών και δεν θυμάμαι ποτέ την παραλία της Κυλλήνης χωρίς καντίνα. Αν δεν ανοίξει για είναι μεγάλο πλήγμα για ολόκληρη την Κυλλήνη. Δεν θα υπάρχει κόσμος, κίνηση, ζωή».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispartris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ