Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Το «κουτσομπολιό» έφερε… άγριο φονικό στην Αμαλιάδα! (PHOTOS)



Σε τραγωδία κατέληξε χθες το μεσημέρι στον οικισμό των Ρομά στα Τσιχλέικα της Αμαλιάδας, η συζήτηση γύρω από την απαγωγή μιας 14χρονης, ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Η μια οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να ρίχνει τις ευθύνες για την απαγωγή της 14χρονης στην άλλη, με
αποτέλεσμα ο καβγάς να «φουντώσει» για τα καλά. Ξαφνικά και χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγωδία που θα ακολουθούσε, ένας 30χρονος φέρεται να τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της πρώτης του ξαδέλφης και του συζύγου της. Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο σύζυγός της, με ελαφρύτερα τραύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4:30 το μεσημέρι όταν η οικογένεια του Γιώργου Δημητρίου, άρχισε να καβγαδίζει με την οικογένεια της γυναίκας του, στο απέναντι σπίτι. Αιτία του καβγά, η απαγωγή της 14χρονης ανιψιάς του, κόρης του αδελφού του, που σημειώθηκε το Σάββατο. Η ανήλικη κοπέλα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πατέρας της πήγε την άλλη μέρα και την πήρε πίσω.
Ο καβγάς όμως δεν άργησε να φουντώσει και τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος ξάδελφος της γυναίκας του Γιώργου Δημητρίου μπήκε στο σπίτι του και ξαναβγήκε αμέσως με ένα πιστόλι στα χέρια. Παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον δρόμο τα παιδιά και των δύο οικογενειών, αλλά και πολλοί γείτονες, ο άντρας άρχισε να πυροβολεί εναντίον της πρώτης του ξαδέλφης και του συζύγου της.
Οι σφαίρες πέτυχαν την άτυχη γυναίκα, την 27χρονη Δήμητρα Ντάνου  μητέρα τριών μικρών παιδιών, στα νεφρά, ενώ ο σύζυγός της, ο 30χρονος Γιώργος Δημητρίου, τραυματίστηκε πιο ελαφρά στην κοιλιακή χώρα.
Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
«Άρχισαν να τσακώνονται» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Στυλιανός Δημητρίου, πατέρας του Γιώργου και πεθερός της άτυχης Δήμητρας και συνέχισε: «Ξαφνικά, ο ξάδελφος της νύφης μου βγήκε από το σπίτι του με ένα ασημί μεγάλο πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί συνέχεια. Οι σφαίρες πέτυχαν και το παιδί μου και τη νύφη μου. Μου τα σκότωσαν τα παιδιά μου». 


Θαμμένο το όπλο του εγκλήματος!



Στον οικισμό των Τσιχλεΐκων έφτασε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας κ. Γιώργο Αλεξόπουλο, άντρες όλων των τμημάτων από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του φερόμενου δράστη, του πρώτου εξαδέλφου της 27χρονης και τον αδελφό του, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αναζητούσαν το πιστόλι του φόνου, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι κάτοικοι του οικισμού, αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες βγήκε από το πίσω παράθυρο του σπιτιού και το έκρυψε. 

Πράγματι, το όπλο βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι, επιμελώς θαμμένο! 


 
«Θρήνος» στον οικισμό…

Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, όλοι οι κάτοικοι του οικισμού Τσιχλέικα είχαν βγει στους δρόμους αναστατωμένοι και εξαγριωμένοι, καλώντας τους αστυνομικούς να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέχρι τη στιγμή που ένα κινητό τηλέφωνο χτύπησε και από την άλλη άκρη της γραμμής έγινε γνωστός ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.
Αμέσως όλος ο οικισμός άρχισε να θρηνεί. Τραγική φιγούρα ο παππούς, η γιαγιά και τα τρία αγγελούδια της οικογένειας που μάταια όλοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν λέγοντάς τους ότι η μητέρα τους είναι καλά και πως θα την ξαναδούν σύντομα.
Δεν πέρασαν και οι στενότεροι συγγενείς της άτυχης 27χρονης, άρχισαν να επιβιβάζονται στα αυτοκίνητά τους για να πάνε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Τα μάζεψαν και έφυγαν!


Οι αστυνομικοί «έκοψαν» τον οικισμό των Τσιχλεΐκων στη μέση, αποκλείοντας το σημείο του αιματηρού επεισοδίου, αλλά και την πρόσβαση προς το σπίτι του φερόμενου δράστη και του αδελφού του. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι περίοικοι, φοβούμενοι μια «βεντέτα» κλειδαμπάρωσαν τα σπίτια τους και παίρνοντας λίγα ρούχα και κλινοσκεπάσματα στα χέρια, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν για να διανυκτερεύσουν αλλού, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα σε άλλες περιοχές, είτε στην ύπαιθρο. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στο πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Στάθης Πουλιάσης


 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...