Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κόσμος αγκάλιασε την 81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας (photos)


IMG_3476

Με διαφορετικό προφίλ εκδηλώσεων η φετινή διοργάνωση

Του Γιάννη Σπυρούνη

Η προσέλευση του κόσμου αλλά και το διαφορετικό προφίλ των εκδηλώσεων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής – 81ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας. Με αφιερώματα, σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, η φετινή έκθεση, διήρκησε περισσότερες ημέρες και θέλησε να ξεφύγει από τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, πλησιάζοντας σε ένα ανώτερο ιππικό επίπεδο ίσως με έμφαση σε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες της ιππικής τέχνης. Θα λέγαμε πως το επόμενο βήμα θα μπορούσε να ήταν η διοργάνωση ιππικών αγώνων σε στίβο ιππασίας με την συμβολή και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Το Σαββατοκύριακο οι πρωταγωνιστές δηλαδή τα άλογα βρέθηκαν μπροστά στο κοινό και μαζί με τους αναβάτες τους, καταχειροκροτήθηκαν για την ομορφιά τους, την υπακοή τους, τα όσα περίτεχνα έχουν μάθει να παρουσιάζουν.
Το πρόγραμμα το βράδυ του Σαββάτου, χωρίστηκε σε δύο παρουσιάσεις που έκαναν οι δύο ιππικοί σύλλογοι της Ανδραβίδας με τη συνδρομή μελών και φίλων τους από την Ηλεία και άλλες περιοχές. Οι «Κένταυροι» και ο «Σπάρτακος» παρουσίασαν όμορφο θέαμα που πλαισιώθηκε και από μουσικοχορευτικές δραστηριότητες. Τα άλογα που παρέλασαν από το ιππικό στίβο της Ανδραβίδας, εντυπωσίασαν όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά των φυλών τους, αλλά και για όσα οι αναβάτες και οι ιδιοκτήτες τους, τα έχουν εκπαιδεύσει να αποδώσουν μπροστά στο κοινό, όχι μόνο με πειθαρχία αλλά και με μεγάλη ακρίβεια. Αλλά και ειδικότερα οι αναβάτες των αλόγων ως άλλοι ιππότες παρουσίασαν την δεξιοτεχνία τους σε ασκήσεις που προέρχονται από το μακρινό παρελθόν, τότε που κυριαρχούσαν οι ιππότες. Επίσης όμορφα συμπλήρωσαν την βραδιά οι ιδιοκτήτες αμαξών με την παρουσία τους. Τόσο τα μέλη του Σπάρτακου, όσο και τα μέλη των Κενταύρων και κυρίως η Αλεξάνδρα Αλτούνη, που αποτέλεσε με την παρουσία της στην καρδιά του στίβου μια εξαιρετική οικοδέσποινα στο δικό της μέρος της παρουσίασης, πάσχισαν για να αναβαθμίσουν τη φετινή διοργάνωση και να δείξουν πως μπορούν να αναβαθμίσουν το θεσμό. Το πρόγραμμα της Κυριακής πέρα από τις βραβεύσεις πλαισιώθηκε από την παρουσίαση επίδειξης υπερπήδησης εμποδίων, αλλά και μια δεύτερη παρουσίαση κάποιων αλόγων και αμαξών.
Οι βραβεύσεις
Στις βραβεύσεις της 81η Ιππική Έκθεσης Ανδραβίδας, το πρωί της Κυριακής, την τιμητική τους είχαν οι άνθρωποι που συμμετέχουν και συμβάλουν στο θεσμό τα τελευταία χρόνια, αλλά και αυτοί που κρατούν το μέλλον στα χέρια τους. Για την πολυετή προσφορά τους τιμήθηκαν οι Διονύσιος Κονταλής, Αντώνιος Αγραπίδης, Παναγιώτης Κοτσαύτης από την Ανδραβίδα, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος από την Πηνεία, ο Βασίλης Τράνκας από τη Δάφνη Καλαβρύτων, και ο Στέφανος Κονιδιάρης από το Δάσος Χαϊδαρίου. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη διάδοση της ιππικής τέχνης από κάθε πλευρά και οδηγούν το άλογο στο μέλλον, τιμήθηκαν και αυτοί. Πρόκειται για την αθλήτρια και προπονήτρια της ιππασίας Κωνσταντίνα Αγραπίδη, τα αδέλφια Αγγελική - Νίκη και Δημήτρης Γεωργιόπουλος, όπως και οι αδελφές Κωνσταντίνα και Μαρία Καπατσούλια. Τέλος τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην 81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας η αθλήτρια και προπονήτρια ιππασίας Ελένη Μυράτ και ο προπονητής Θεόδωρος Καμπέρος. Από τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και τους συνεργάτες του τιμήθηκαν τα άλογα και οι ιδιοκτήτες τους, που ξεχώρισαν από την Ελλανόδικο Επιτροπή, κατά την παρουσίασή τους το πρωί του Σαββάτου.
Το πρωί της Κυριακής μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις οι βουλευτές Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας και Γιάννης Κουτσούκος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, οι διοικητές της 117 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Δελήμπασης και του ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Διονύσης Μάλλιαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σοφιανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος Ελένη Λευκαδίτη Καραγιάννη, Λάμπης Δημόπουλος και Χρήστος Παλαιολόγος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ Πάνος Δημητρόπουλος και Τάκης Λαϊνάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πηνειού Αντώνης Αποστολόπουλος κ.α.
Φωτογραφίες Γιάννης Σπυρούνης - Ανδρέας Μίγκος

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...