Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Φυλλορροεί το προσωπικό στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Παρατείνεται εκ νέου η αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλη Δημόπουλου και κατ’ επέκταση παρατείνεται και η μετακίνηση των μαιών στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.


Με πράξη που απέστειλε ο κ. Δημόπουλος στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, παρατείνει την μετακίνηση των μαιών της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, έως ότου επαναλειτουργήσει η κλινική στην Αμαλιάδα.

Αναγκαία παράταση

Η αρχική απόφαση προέβλεπε την μετακίνηση των μαιών του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας μέχρι το τέλος Αυγούστου, ωστόσο όπως ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Δημόπουλος, κρίθηκε αναγκαία η παράταση της παραμονής τους, αφού δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν την κλινική και ο ένας εκ των δύο πήρε εικοσαήμερη κανονική άδεια.

Αν και έχει εγκριθεί η πρόσληψη ενός γυναικολόγου στο Νοσοκομείο του Πύργου, ακόμη δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, είναι αβέβαιο πλέον τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόβλημα στη χειρουργική;

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος προ των πυλών βρίσκεται πλέον το πρόβλημα και στη χειρουργική κλινική, αφού ο ένας εκ των δύο χειρουργών υπέβαλε αίτημα για εκπαιδευτική άδεια και εάν προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία αυτό συνεπάγεται αυτομάτως σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της κλινικής.

Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί και με τον παιδιατρικό τομέα, καθώς η μία παιδίατρος πήρε τη θέση στο Νοσοκομείο του Πύργου και σύντομα θα μετακινηθεί εκεί.

Το κτίριο

Πέραν των προβλημάτων που υπάρχουν σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού, εντοπίζονται πολλά ζητήματα και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Γι’ αυτό και αύριο ο κ. Δημόπουλος θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο με κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου, προκειμένου να εντοπιστούν ατέλειες και να προχωρήσει ένα εσωτερικό ‘λίφτινγκ’ του κτιρίου, ενώ γίνονται ενέργειες να λειτουργήσει με κάποιο τρόπο τμήμα της νέας πτέρυγας, ανεξαρτήτως παράδοσης του κτιρίου. 



Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...