Ηλεία: Κλειδώνουν οι λίστες των κομμάτων



Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται τα επιτελεία όλων των κομμάτων στην Ηλεία, καθώς προσπαθούν να συγκροτήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τις τελικές εκλογικές λίστες για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αλλά και οι επίσημες συνεδριάσεις των επιτελείων ήταν πολύωρες, αλλά ακόμα και σήμερα πολλά ψηφοδέλτια δεν έχουν «κλειδώσει», αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Πάντως, λόγω της λίστας και της απουσίας του σταυρού, οι υποψήφιοι –ακόμα τουλάχιστον- δε δείχνουν και μεγάλη διάθεση να αναλάβουν δράση, πιστεύοντας πως η μάχη θα κριθεί κυρίως σε επίπεδο αρχηγών.
Ωστόσο, όπως φαντάζει  λογικό, ο βασικός κορμός των υποψηφίων θα παραμείνει ο ίδιος με τις εκλογές του Ιανουαρίου στα περισσότερα κόμματα, χωρίς αυτό να ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ:
Το αργότερο έως την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, καθώς απόψε συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, όπου και αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν θα υπάρξουν και νέες παραιτήσεις.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι τρεις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο δεν θα αλλάξουν, επομένως η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Μάκης Μπαλαούρας θα είναι παρόντες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Η συνεργασία με τους Οικολόγους-Πράσινους θα συνεχιστεί, συνεπώς στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί υποψήφιος από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας. Για τις υπόλοιπες θέσεις όλα είναι ρευστά, αφού ο Πάνος Βεργέτης και η Μάγδα Σπηλιοπούλου οδεύουν προς… Λαϊκή Ενότητα, ενώ ο Διονύσης Καλαματιανός πρέπει να παραιτηθεί από υποδιοικητής του ΙΚΑ για να είναι υποψήφιος, ενδεχόμενο με πολύ λίγες πιθανότητες υλοποίησης.
Οσον αφορά τον Νίκο Παπαβασιλείου, ο ίδιος δήλωσε λιτά στην εφ.Πατρίς: «θα είμαι παρών στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Δευτέρας», δίχως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την περιρρέουσα φημολογία.
Από τη συνεδρίαση της Ν.Ε. Ηλείας θα κριθεί ο δρόμος που θα ακολουθήσουν αρκετά στελέχη όπως ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος, ο Γιώργος Δούνιας, κ.ά.
Σχετικά με τον πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Τάκη Δημητρουλόπουλο, πολύ δύσκολα θα είναι υποψήφιος στην Ηλεία. Πιθανότερη θεωρείται η συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο του λεκανοπεδίου.


ΝΔ: Θέλουν ένα νέο ηλικιακά
Στη Νέα Δημοκρατία δεν αναμένονται εκπλήξεις καθώς όλοι από το ψηφοδέλτιο του Ιανουαρίου έχουν δηλώσει «παρών» στο νέο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πλην του Γιώργου Κοντογιάννη ο οποίος μεν στηρίζει την παράταξη αλλά οι νέες επαγγελματικές ιδέες που ετοιμάζει τον κρατούν πιο μακριά από την ενεργό εμπλοκή του στις εκλογές. Έτσι λοιπόν ο Κώστας Τζαβάρας, η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Ανδρέας Μαρίνος, ο Θόδωρος Βλαγκούλης, η Ολυμπία Βλαχαντώνη, και ο Χάρης Λαμπρόπουλος θα είναι κανονικά εκ νέου υποψήφιοι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Για τη μία θέση που απομένει μέχρι να κλείσει το ψηφοδέλτιο οι σκέψεις είναι πολλές. Δυνατά παίζει για τη μία αυτή θέση ο Μενέλαος Παπασωτηρίου, με το όνομά του να φιγουράρει ψηλά στη σχετική λίστα. Η Κρινιώ Κανελλοπούλου, που μας απασχόλησε έντονα τον Ιανουάριο φαίνεται πως παραμένει ακόμα και σήμερα μια επιλογή, με τη ΝΔ να ασκεί διακριτικές πιέσεις.
Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για τον Άγγελο Λαδά, που ήταν με το ένα πόδι στο ψηφοδέλτιο του Ιανουαρίου. Ο ίδιος φαίνεται να κρατάει κάποιες αποστάσεις από το κόμμα για την ώρα, μιας και η συμπεριφορά των στελεχών πριν λίγους μήνες δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αφήνοντας του όπως φανταζόμαστε μια μικρή πικρία.
Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν πως σε όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές έχει δοθεί μια άτυπη εντολή να αναζητήσουν νεαρά σε ηλικία άτομα, ώστε να δοθεί ένας αέρας ανανέωσης με άφθαρτα πρόσωπα. 
Λαϊκή Ενότητα:
Σε φουλ ρυθμό οι διεργασίες και στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) στην Ηλεία, καθώς τα περιθώρια για το νεοσύστατο κόμμα είναι στενά. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Πάνος Βεργέτης, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η παρουσία της Μάγδας Σπηλιοπούλου. Πιθανή είναι και η παρουσία του Γιώργου Σταυρόπουλου, αδελφού του σκιτσογράφου Στάθη, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει στην αποψινή συνεδρίαση της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και από το αν θα υπάρξουν νέες παραιτήσεις-αποχωρήσεις.
Υποψήφιος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς,  θα είναι και ο πρώην νομάρχης Ηλείας, Θανάσης Ράλλης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αλέκου Αλαβάνου με τη ΛΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο κος Ράλλης ήταν υποψήφιος με τον «Σχέδιο Β» στις Ευρωεκλογές του 2014.
Ο Βασίλης Τσάμης, από τους πρώτους αποσκιρτήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τοποθετηθεί σε αρκετές του αναρτήσεις στα social media υπέρ της εξόδου από το ευρώ, συνεπώς δεν θα είναι έκπληξη η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ, ενώ κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Αγγελική Γάσπαρη, επίσης παραιτηθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μπίστα, θα εξαρτηθεί από τι θα πράξει η ΚΟΕ, από την οποία προέρχεται πολιτικά, όμως η διαφαινόμενη συνεργασία του Βασίλη Χατζηλάμπρου με τη ΛΑΕ τον φέρνει κοντά στο κόμμα.

ΠΟΤΑΜΙ: Οι προτάσεις ηλεκτρονικά
Να συνεχίσουν τα νέα ήθη και έθιμα που έφεραν στην πολιτική ζωή του τόπου όπως τις συγκεντρώσεις με αλληλεπίδραση με τον κόσμο και τις ηλεκτρονικές υποβολές προτάσεων θέλουν στο ΠΟΤΑΜΙ. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν για λίγες μέρες ακόμα να στέλνουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ποταμιού. Για τη λίστα της Ηλείας, οι προτάσεις είναι πολλές αλλά οι θέσεις περιορισμένες. Και αυτό γιατί κατά πάσα πιθανότητα μόνο δύο υποψήφιοι δε θα είναι ξανά υποψήφιοι και αυτό γιατί λόγω της μόνιμης κατοικίας τους στην Αθήνα δεν αποκλείεται να μετακινηθούν σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Πρόκειται για τον Νίκο Κανελλόπουλο και τη Γεωργία Φρεζάδου. Οι υπόλοιποι,  δηλαδή η Ευγενία Παναγοπούλου, ο Αλέξανδρος Σταγκουράκης, ο Κωνσταντίνος Μάλλιαρης, ο Γιώργος Παπανικολόπουλος και ο Βασίλης Μανδαράκης ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς αλλαγές.

ΚΚΕ: «Πόλεμος» με Λαφαζάνη
Το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα βάλουν στο στόχαστρό τους τα στελέχη του ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο. Η «Λαϊκή Ενότητα» εμβολίζει με τη ρητορική της, επιχειρήματα, που μέχρι τώρα –τουλάχιστον στα αριστερά λαϊκά στρώματα- μονοπωλούσε το ΚΚΕ, όπως αυτό της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και το ευρώ. Το συμπέρασμα αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το βγάλει από τις τελευταίες ομιλίες και δηλώσεις του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο ΚΚΕ δεν περιμένουμε αλλαγές σε πρόσωπα και αν επιβεβαιωθούμε τότε η λίστα θα απαρτίζεται από το Χρήστο Γιάνναρο, την Άβα Βαγγελάτου, το Χρήστο Γιαννόπουλο, τη Ζωή Τσάση, τη Νατάσα Παναγιωτάρα, τον Τρύφωνα Αθανασόπουλο και τον Άγγελο Κολόσακα.

ΑΝΕΛ: «Υπάρχουν πρόσωπα»
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα που προέκυψαν μετά την προκήρυξη των εκλογών δεν έφεραν χαμόγελα στα στελέχη του κόμματος, μιας και δείχνουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου μετά βίας να καταφέρνει να μπαίνει στη Βουλή. Βέβαια, υψηλόβαθμα στελέχη στην Ηλεία εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως τελικά η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί και οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω για τους ΑΝΕΛ ακόμη μια φορά.
Στο ψηφοδέλτιο πάντως το νέο μέτωπο που προέκυψε μετά την αποχώρηση της Χαραλαμπίας Ρόρρη, δεν φαίνεται να ανησυχεί καθώς ήδη πολλά άτομα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμπεριληφθούν σ’ αυτό. Μια περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά είναι αυτή της Νίκης Γιαννακούλια για τη θέση της κας.Ρόρρη ενώ υποψήφιος θα είναι και ο στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος Θανάσης Μπέλτσος. Από και έπειτα δεδομένες πρέπει να θεωρούνται και οι υποψηφιότητες των, Γιάννη Κωνσταντόπουλου, Θανάση Καραγκούνη, Νίκου Κατσαμπέρη, Βίκυς Σπηλιοπούλου, και Απόστολου Καπνίση.
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ