Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Κλείνει» το ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία



Σε βαρύ κλίμα συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, εξαιτίας των απανωτών παραιτήσεων από στελέχη σε όλο τον νομό. Παράλληλα, εκτός από τους παραιτηθέντες, υπάρχει μεγάλος αριθμός στελεχών που έχουν τονίσει ότι παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν σε εκλογική αναμέτρηση.


Από τη λίστα του Ιανουαρίου, ελάχιστοι έχουν πλέον απομείνει, αφού αρκετά στελέχη έχουν ακολουθήσει είτε τον έναν είτε τον άλλο δρόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, ο δάσκαλος Θοδωρής Γιαννόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας το 2012, αναμένεται να αποχωρήσει και επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ εντός των ημερών, καθώς θα στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα (ίσως και ως υποψήφιος).
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Γιάννης Γιαννόπουλος, παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ τα ίδια ισχύουν και για την Ολύμπια εκπαιδευτικό, Αλεξία Λιάγκουρα.
Στην περίπτωση της Δώρας Καλάκου, η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο δεν συγκέντρωνε εξαρχής πολλές πιθανότητες, αφού οι πληροφορίες τη θέλουν προβληματισμένη και να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αποκλειστική της ενασχόληση με την Ανοιχτή Συμπολιτεία, ωστόσο ενδεχόμενο προσέγγισης με τη Λαϊκή Ενότητα δεν υφίσταται επ’ ουδενί λόγω.
Ο Διονύσης Καλαματιανός, μετά και την παραίτηση του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Θεωνά, έχει επιφορτιστεί πλήρως τη διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, συνεπώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, μεγάλος αριθμός ανθρώπων που στήριξαν ενεργά τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τη νεότερη γενιά, έχουν εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι «μας θυμήθηκαν εκ των υστέρων, ενώ τον Γενάρη μας έκοβαν με συνοπτικές διαδικασίες».
Επομένως, αναμένεται με ενδιαφέρον η συμπλήρωση των τριών θέσεων που απομένουν, αφού οι άλλες τέσσερις θα καλυφθούν από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές και έναν υποψήφιο από τους Οικολόγους-Πράσινους, όπως έχει ήδη γραφεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ.
Στην Ηλεία ο Βαγγέλης Αποστόλου
Στην Ηλεία θα βρίσκεται αύριο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενώ στις 7:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς.
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...