Πεινάνε 43 μικρά παιδιά στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης


«Δυστυχώς και στην Ηλεία πολλοί συνάνθρωποί μας ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ένα πιάτο φαγητό είναι αποτέλεσμα καθημερινού αγώνα», αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας το περασμένο Σάββατο. Όταν όμως χθες με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πινάκων με τους δικαιούχους του
προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής πληροφορηθήκαμε ότι ανάμεσα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας βρίσκονται και 43 βρέφη και παιδιά ηλικίας 2-4 ετών, συγκλονιστήκαμε!

Όπως δήλωσε στην «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Μίγκος «οι δικαιούχοι του προγράμματος επισιτισμού στον δήμο Ανδραβίδας -Κυλλήνης είναι 1052 και το συγκλονιστικό είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολύ μικρά παιδιά 2 έως 4 ετών! Τα άτομα αυτά έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια όχι από τον Δήμο μας αλλά από το Υπουργείο Εργασίας. Στον Δήμο έγιναν απλά οι αιτήσεις. Στα ΚΕΠ είχαν γίνει περίπου 1300 αιτήσεις, δηλαδή απορρίφθηκαν 250 και εδώ να τονίσω ότι αυτοί που έχουν απορριφθεί, μπορούν να κάνουν ένσταση, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα τρία ΚΕΠ του Δήμου μας, στα Λεχαινά, την Ανδραβίδα και τη Βάρδα. Η προθεσμία ενστάσεων ξεκίνησε από σήμερα (χθες 19 Οκτωβρίου) και λήγει την ερχόμενη Δευτέρα. Πιθανόν κάποιες από τις ενστάσεις αυτές που θα πάνε και πάλι στο υπουργείο, να γίνουν δεκτές. Η διανομή τροφίμων και φυσικά και των παιδικών (βρεφικό γάλα κλπ) θα γίνει εντός του 2015 ενώ θα γίνουν και διανομές ειδών ένδυσης αλλά και σχολικών ειδών εντός του 2016. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι το 2019».

«Επιδεινώνεται η κατάσταση»
Στη ερώτησή μας αν ο αριθμός των δικαιούχων είναι μικρός ή μεγάλος ο κ. Ανδρέας Μίγκος απαντά: «Ο αριθμός των δικαιούχων για την Ανδραβίδα-Κυλλήνη είναι πολύ μεγάλος. Δυστυχώς  ανάμεσά μας υπάρχουν οικογένειες που ζουν με 3.000 ευρώ ετησίως. Να πω επίσης  πως αν το εισόδημα είναι 3.500 ευρώ το χρόνο, επίσης πολύ μικρό εισόδημα για να ζήσεις, δεν μπορείς να ενταχθείς στο πρόγραμμα. Όλα αυτά αποτελούν δείγμα της κατάστασης που έχει φθάσει η κοινωνία μας και η κατάσταση αυτή συνεχώς επιδεινώνεται. Είμαστε στα τέλη του 2015 και ανάμεσά μας υπάρχουν άτομα που δεν έχουν να φάνε».

του Κώστα Ζαφειρίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ