Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ούτε στο Περιστέρι σταμάτησε το ερυθρόλευκο «τρένο»....Δικέφαλος τιμωρός!




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός υπέταξε με 1-2 και τον Ατρόμητο και συνεχίζει αήττητος στη Super League

 

 


inner 

 

Στο...άψε-σβήσε «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ!




Ούτε στο Περιστέρι δεν σταμάτησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με φόρα… απ’ το Ζάγκρεμπ, νίκησαν 1-2 τον Ατρόμητο, συνέχισαν στο απόλυτο (8 στα 8) κι ισοφάρισαν μετά από 39χρόνια το ρεκόρ της σεζόν 1976-77.

«Μπροστάρης» για τους Πειραιώτες ήταν ο Αλμπέρτο Μποτία, που σημείωσε και τα δύο τέρματα. Άνοιξε τον δρόμο στο 59’, με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ (κακώς δόθηκε) και στο 63’ τους έφερε αγκαλιά με το τρίποντο, με νέα κεφαλιά και ξεχασμένος απ' την αντίπαλη άμυνα.  Άτυχοι οι Περιστεριώτες, που έχασαν λόγω τραυματισμών Φυτανίδη και Ούμπιντες, αλλά και κακοί αφού δεν άγχωσαν ιδιαίτερα την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Μείωσαν με τον Μ.Στόιτσεφ στο 75’, αλλά ήταν αργά.
Το ματς:
Πολύ προσεκτικό παιχνίδι στο Περιστέρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τελικές σε καμία από τις δύο εστίες καθώς οι άμυνες «σκούπιζαν» με ευκολία κάθε προσπάθεια των αντίπαλων μεσοεπιθετικών. Ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται πιο ουσιαστικός όταν έριξε το βάρος στην αριστερή πλευρά, με τον Φορτούνη να δίνει βοήθειες στον Μαζουακού. Απ’την άλλη, ο Ατρόμητος έψαξε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των ερυθρόλευκων, που κράτησε σωστά την ευθεία, χρεώνοντας τους Περιστεριώτες με 8 (!) οφσάιντ σε 25’ λεπτά.
Σταδιακά, οι Πειραιώτες πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και με τον Σεμπά να «κόβει» από τα δεξιά προς τον άξονα, άρχισαν να μπαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή του Γκορμπούνοφ. Η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων δεν χάλασε από την πίεση και παρά την ανωτερότητά του ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ουσιαστικά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να δεχτεί γκολ κόντρα στην ροή, αλλά ο Ρομπέρτο έδειξε για ακόμη μια φορά την αξία του με εξαιρετική επέμβαση σε προβολή του Γοδόι (40’). Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να μην ξεκολλάνε απ’ το «μηδέν», ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι είχαν κι αυτοί την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν στο φινάλε (45+1’) ο Ιντέγε αστόχησε για λίγο με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.
Πιο ζωηρός ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου. Οι παίκτες του Σίλβα εκμεταλλεύτηκαν άψογα το γεγονός ότι ο Ατρόμητος βρισκόταν όλος στο μισό γήπεδο και ζόρισαν για τα καλά την άμυνά του. Η προειδοποίηση ήρθε στο 58’ με το δοκάρι του Σεμπά και πριν ο Γρηγορίου προλάβει να «δώσει» μέτρα στην ομάδα του ήρθε και η τιμωρία με τον Μποτία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από κόρνερ (το οποίο δεν ήταν) λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας. Οι Περιστεριώτες έδειχναν να έχουν «θολώσει» και το παιχνίδι «τελείωσε» με τυπικές διαδικασίες στο 63’, όταν και πάλι ο Ισπανός στόπερ με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Φορτούνη, νίκησε τον Γκορμπούνοφ.
Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος μπορεί να ανέβασε τις γραμμές του, όμως ο Ρομπέρτο είχε ρόλο θεατή. Σα να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι «έχασαν» και τον Ούμπιντες, που τραυματίστηκε. Οι ερυθρόλευκοι «χαλάρωσαν» υπερβολικά, οι φωνές του Σίλβα δεν ακούστηκαν και ο Μ.Στόιτσεφ έβαλε «φωτιά», μειώνοντας στο (2-1) στο 75ο λεπτό. Μετά την μείωση του σκορ, οι παίκτες του Γρηγορίου τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του σκόρερ τους στο φινάλε του ματς ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το υπέρ του σκορ.
Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (17’ Β. Στόιτσεφ), Κιβρακίδης, Πίτου, Ουσέρο, Γοδόι, Μπρίτο (62’ Μαρσελίνιο), Ουμπίντες (68’ Μ.Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ
Στον πάγκο: Μπάρκας, Κούρος, Θεολόγου, Ναπολεόνι
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76’ Τσόρι), Σεμπά, Πάρντο (72’ Ερνάνι), Ιντέγε
Στον πάγκο: Καπίνο, Ζντιέλαρ, Φινμπόγκασον, Ντα Κόστα, Σαλίνο
Διαιτητής: Α. Δημητρόπουλος
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου



Δικέφαλος τιμωρός!

Στο...άψε-σβήσε «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ! Με τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών, ο Δικέφαλος επωφελήθηκε την κατάρρευση του τριφυλλιού μετά το πέναλτι-εφεύρεση του Αρετόπουλου και το νίκησε 3-1!

Δικέφαλος τιμωρός!
Photo: Intime
Τελευταία ενημέρωση 25/10/2015, 21:27
Πέρσι είχε 4/4 επί του ΠΑΟΚ, φέτος ο «Δικέφαλος του βορρά» εκδικήθηκε!

Με τον Παναθηναϊκό… να φεύγει απ’ το γήπεδο μετά το πέναλτι-εφεύρεση που καταλόγισε σε βάρος του ο Αρετόπουλος (και μετέτρεψε σε γκολ ο Μπερμπάτοφ), η ομάδα του Τούντορ επικράτησε εύκολα 3-1 στην Τούμπα.

Ο Βούλγαρος άνοιξε το σκορ στο 27’, ο Ροντρίγκες διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 31’ (μετά από κακή αντίδραση του Ταυλαρίδη) και ο Βίτορ «τιμώρησε» στο 42’ την κακή έξοδο του Στιλ. Το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι –που πλέον βρίσκονται στο μείον έξι από τον Ολυμπιακό- ήταν να μειώσουν με πέναλτι (σωστά δόθηκε) του Καρέλη (74’).

Το ματς

Μετά από τα πρώτα ισορροπημένα και αναγνωριστικά λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε σιγά-σιγά την κυκλοφορία. Οι Ζάιρο και Ροντρίγκες ήταν ιδιαίτερα κινητικοί (είχαν κι από ένα σουτ δίχως να βρουν εστία), την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αλλάξει καν δεύτερη πάσα, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Κι εκεί που σιγά-σιγά οι πράσινοι έδειχναν να… λύνονται και να προσπαθούν με Νάνο και Μαρινάκη (αφού ο Ατζαγκούν στον άξονα ήταν κακός) να μπουν στο «κλίμα», ήρθε ο Αρετόπουλος να τους «κόψει» τα πόδια. Ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε ΕΚΤΟΣ περιοχής τον Ροντρίγκες, ο ρέφερι του ματς είδε… πέναλτι (ενώ έπρεπε να δώσει φάουλ) και ο Μπερμπάτοφ δεν έχασε την ευκαιρία στο 27’ να ξεσηκώσει τον κόσμο.

inner

Πριν καν συνέλθουν οι πράσινοι, δέχθηκαν νέο σοκ! Ροντρίγκες και Ζαίρο έκρυψαν την μπάλα και μπορεί ο Στιλ σε πρώτο χρόνο να απέκρουσε το σουτ του πρώτου, ωστόσο ο Ταυλαρίδης «κόλλησε» κι αντί να διώξει στο… ριμπάουντ, του ‘δωσε την ευκαιρία να κάνει νέο σουτ από κοντά και να διευρύνει το προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε καταρρεύσει. Ήταν σοκαρισμένος από την εξέλιξη του ματς, δεν είχε αρχή-μέση-τέλος. Ήταν ουσιαστικά… σε άλλο γήπεδο. Και ο Δικέφαλος του βορρά –που έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση- τιμώρησε ξανά τους φιλοξενούμενους. Με τον Στιλ να κάνει έξοδο… Μεσολογγίου και τον Τελάντερ να «χάνει» τον Βίτορ (δείγμα του πόσο… αλλού ντ’ αλλού ήταν σε αυτό το τέταρτο και μετά το πέναλτι-εφεύρεση ο Παναθηναϊκός), ο Πορτογάλος με κεφαλιά έκανε το 3-0 στο 42’!

inner

Παρά το βαρύ εις βάρος του σκορ, ο Αναστασίου δεν έκανε αλλαγές στο ημίχρονο (κι ενώ Ατζαγκούν-Αμπέντ ήταν πραγματικά σε πολύ κακή βραδιά). Και μέχρι το 60’ ο ΠΑΟΚ παρέμενε απόλυτα το αφεντικό του αγώνα, συνεχίζοντας τις επιθέσεις, έστω κι αν δεν έβρισκαν στόχο για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο το σκορ… Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και με τον Κλωναρίδη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός απέκτησε ρυθμό (λόγω και της φυσιολογικής χαλάρωσης του ΠΑΟΚ με το υπέρ του 3-0). Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να κυνηγούν τους στόχους τους: Ο ΠΑΟΚ ένα ακόμα πιο εμφατικό αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός να μετριάσει τις εντυπώσεις.

inner

Και ο δεύτερος είναι αλήθεια πως έβγαλε μια διάθεση να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Να μην φύγει εντελώς ντροπιασμένος από την Τούμπα. Και στο 73’ κατάφερε να μειώσει με τον Λέοβατς να ανατρέπει τον Μαρινάκη και ορθώς να δίνεται πέναλτι στο τριφύλλι. Κι ο Καρέλης από την άσπρη βούλα μείωσε σε 3-1, δίνοντας ένα… κάποιο ενδιαφέρον για τα εναπομείναντα λεπτά. Ο Κλωναρίδης είχε «ζωντανέψει» τον Παναθηναϊκό, όμως ο Μπεργκ ήταν καλά κλεισμένος, η τροφοδοσία του γινόταν με… αίμα και ο Ατζαγκούν περισσότερο «χαλούσε» το παιχνίδι, παρά το έφτιαχνε του τριφυλλιού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν 2-3 στημένες φάσεις, είχαν 2-3 επικίνδυνες φάσεις, αλλά επ’ ουδενί ο Γλύκος δεν αισθάνθηκε πίεση, με τον ΠΑΟΚ τελικώς να παίρνει θριαμβευτικά το ντέρμπι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...