Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ 

Αστυνομικές Ειδήσεις


Πέθανε…στο κρεβάτι του
Η Ιατροδικαστική Έκθεση που παραγγέλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, θα αποσαφηνίσει τα αίτια του θανάτου, του 79χρονου από τη Μουριά, που βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από τη σύζυγό του.  Ο άτυχος άνδρας, ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, όταν, στις 2:30 χθες το μεσημέρι, η σύζυγός του διαπίστωσε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του.

Συλλήψεις και…μηνύσεις
Λαθραίο καπνό, τσιγάρα και μια δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σε κατ’οίκον έρευνα στην Αμαλιάδα. Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, οι αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διενήργησαν έρευνα στο σπίτι 52χρονου και βρήκαν 1,5 κιλό καπνό σε νάιλον συσκευασία και 22 πακέτα με 440 τσιγάρα, χωρίς ταινίες φόρου, καθώς και μια κυνηγετική καραμπίνα. Ο δράστης συνελήφθη, η καραμπίνα, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανήκει σε κάτοικο του Νομού Θεσπρωτίας και η άδεια της - σ.σ είχε λήξει - είχε εκδοθεί από το Α.Τ Βραχατίου, θα σταλεί έρευνα στην Δ.Ε.Ε, ενώ ο καπνός θα παραδοθεί στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης για υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών.
Αρνήθηκε να αλλάξει θέση στο αυτοκίνητο του, μετά από υπόδειξη αστυνομικού του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και κατέληξε στο Τμήμα. Ο λόγος για 31χρονο, που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε σημείο που απαγορεύεται η στάση και στάθμευση - κάτι που υποδείκνυε και η σχετική πινακίδα. Αφού συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στο Α.Τ Πύργου, το μεσημέρι, με προφορική εντολή του κ. Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, αφέθηκε ελεύθερος.
Την σταμάτησε η Ο.Π.Κ.Ε για τυπικό έλεγχο και συνελήφθη…ο  λόγος για 54χρονη από τον Πύργο, που, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων της, διώκεται με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, καθώς είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα για παράβαση του ΚΟΚ.
Στο Α.Τ Πύργου κατέληξαν όμως και τρία ακόμα άτομα, από την Αμαλιάδα, για εκτέλεση παράνομων οικοδομικών εργασιών στον Πύργο. Ειδικότερα, συνελήφθη η 48χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος γιατί δεν είχε προχωρήσει στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας για τη εκτέλεση των εργασιών αλλά και οι δυο εργάτες, ηλικίας 51 και 52 ετών αντίστοιχα. Με προφορική εντολή του κ.Αντιεισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το μεσημέρι.
Εξάλλου, 45χρονη Γερμανίδα υπήκοος, κάτοικος Αμαλιάδας, υπέβαλε μήνυση κατά 31χρονου από τον Αμπελόκαμπο, για απειλή.

Συγκρούστηκα, μοτό με…ποδήλατο
Μια 50χρονη ελαφρά τραυματίας και υλικές ζημιές των οχημάτων, είναι ο απολογισμός του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην πάροδο Αγίας Μαρίνης, κοντά στο Καταράχι. Το ποδήλατο που οδηγούσε η 50χρονη και το δίκυκλο που οδηγούσε 21χρονος, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου για τη φροντίδα των τραυμάτων της.

Κλοπές και διαρρήξεις
«Φτερά» έκαναν τη νύχτα του Σαββάτου, δυο  μοτοσικλέτες, έξω από τα σπίτια των ιδιοκτητών, στη Νέα Μανωλάδα και την Κάτω Παναγιά, αντίστοιχα. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στο Α.Τ Λεχαινών, άγνωστοι δράστες, μεταξύ 11:50 του Σαββάτου και 5:50 τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν έξω από το σπίτι στην Κάτω Παναγιά, τη μοτοσυκλέτα του 38χρονου, η αξία της οποίας, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται στα 500 ευρώ. Από τις 10:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 8:00 το πρωί της Κυριακής, εκτιμάται ότι εκλάπη η μοτοσυκλέτα του 58χρονου, έξω από το σπίτι του στη Νέα Μανωλάδα. Η αξία της, σύμφωνα με τον ίδιο, υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ.
Εξάλλου, άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία 46χρονου, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, μπήκαν στην αποθήκη του εξοχικού του στην περιοχή «Κοττέικα» της Βάρδας και αφαίρεσαν αγροτικά και ηλεκτρικά εργαλεία, αξίας 650 ευρώ περίπου.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...