Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δύο νεκροί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα


seismos_leukada1a

Πρόκειται για μια 65χρονη στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, που τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι όταν βράχος έπεσε πάνω στο σπίτι της, και μια 82χρονη στο Αθάνι, που καταπλακώθηκε στο σπίτι της - Τέσσερις ελαφρά τραυματίες στο νοσοκομείο του νησιού

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της σεισμικής δόνησης που χτύπησε το πρωί της Τρίτης την Λευκάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρές είναι δύο γυναίκες στα νότια του νησιού, στο χωριό Πόντι της Βασιλικής και στο χωριό Αθάνι στα νοτιοδυτικά.
Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο protothema.gr o υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Λευκάδας Δημήτρης Γεωργουλόπουλος, μια 65χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πόντι (κατά άλλες πληροφορίες στο γειτονικό χωριό Άγιος Πέτρος) κοντά στη Βασιλική, όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Πληροφορίες από το ίδιο χωριό αναφέρουν ότι η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο σπίτι της με τα παιδιά και τα εγγόνια της, ενώ ήταν η μόνη που δεν πρόλαβε να βγει.

Λίγο αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας Διονύσης Χαλικιάς, επιβεβαίωσε και δεύτερη νεκρή στο χωριό Αθάνι, που καταπλακώθηκε μέσα στο σπίτι της. Πρόκειται για μια 82χρονη γυναίκα, της οποίας το σπίτι καταστράφηκε και την σκότωσε, πριν προλάβει να το εγκαταλείψει.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με το lefkadapress.gr έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική .






Πηγή

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...