Ηλεία: Με νοτιάδες και τοπικές καταιγίδες ο καιρός


kairos-vroxh
Με βροχές σε πολλές περιοχές της Ηλείας ξεκινησε από το πρωί η νέα εβδομάδα, ενώ κατά τόπους και κυρίως στα βόρεια του νομού θα σημειωθούν καταιγίδες. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι, όμως από την Τετάρτη τα φαινόμενα πιθανότατα θα ενταθούν και θα επιμείνουν σχεδόν σε όλη το νομό με ισχυρές καταιγίδες. Για σήμεραΤρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 13 έως τους 22οC, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, ενώ τοπικά οι ριπές θα είναι ακόμα πιο ισχυρές όπως και χθες. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για σήμερα τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, οπότε αναμένονται και λασποβροχές...
Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, όπου τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά, καθώς και σε περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε και σήμερα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, 7 έως 19 στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 15 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ