Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Άτυπα δεν προχωρά η ΔΕΗ σε διακοπές λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών


diakopi_reumatos
Εγγράφως δεν έχει απαντήσει η ΔΕΗ στο ερώτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για το θέμα των διακοπών
ηλεκτροδότησης σε πελάτες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο προφορικά έγινε γνωστό – σύμφωνα με πληροφορίες – πως η εταιρία δεν θα προβεί σε τέτοιες κινήσεις στην περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτη ανάγκη.
Η δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης μόλις εμφανίστηκαν περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και έγινε γνωστό πως στο γραφείο της ΔΕΗ Λεχαινών εκκρεμούν 600 εντολές, κινητοποιήθηκε εκμεταλλευόμενη το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που έχει περιέλθει ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 22 Οκτωβρίου και απέστειλε επιστολή στη ΔΕΗ και τη ΔΕΔΔΗΕ για το θέμα. Πέραν της προφορικής απάντησης που έφτασε από την περιφερειακή υπηρεσία της εταιρίας στην Πάτρα, δεν υπάρχει κάτι άλλο, που να δίνει και επίσημο χαρακτήρα στην απόφαση αυτή.
Από την άλλη με πρόσφατη ανακοίνωσή – απάντηση της ΔΕΗ σχετικά με τις μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και με απολογητικό ύφος η εταιρία δηλώνει μεταξύ άλλων πως «οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εφαρμόζουν πιστά την πολιτική της επιχείρησης να μην προχωρούν σε αποκοπές για άτομα που είναι ενταγμένα στο μητρώο των ευάλωτων πελατών, σε όσους χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, καθώς επίσης σε περιοχές που έχουν πληγεί και τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολιτική που συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό κόστος για την επιχείρηση». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη στα Λεχαινά πριν λίγες ημέρες όταν συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ μετέβη σε οικία ανέργου που πρόσφατα είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων και διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καίτοι η περιοχή είχε κηρυχθεί ήδη από τις προηγούμενες ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...